Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NÅNTING HOPPFULLT........

***

........är vad jag behöver idag, kanske är det fler som känner så. Nånting ljust, nånting lätt, nånting hoppfullt. Som tur är har det funnits på nära håll, två av barnbarnen - som annars bor i Stockholm - har varit hemma under helgen. Det är inte så att jag försöker vifta bort det som hänt, tvärtom, jag känner både sorg och vrede. Men jag behöver en motvikt. Jag tror på livet och jag tror på oss människor men ibland måste jag lyfta blicken från allt det TV:n och tidningarna är fulla av. Och vad är lättare än att titta på barnen? Men så nära är vreden, det yngsta offret var 11 år.... Viktigare än nånsin är att inte låta vreden ta över utan ge vår uppmärksamhet till det som ger oss glädje. Och bästa sättet att visa att inte ondskan vinner.

*

*

Kanske har ni redan sett den här bloggen innan jag döpte om den och skrev texten. Jag kände direkt att jag ville ha nånting ljust och hoppfullt idag men hade inte funderat på vad jag ville säga. Alltså kom bara bilden och en ogenomtänkt rubrik. Nu har jag sagt det jag känner och önskar er alla en bra vecka!

***

Inlagt 2017-04-09 18:01 | Läst 1719 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det är viktigt att fokusera framåt, på det positiva. Sanning, ärlighet och "det goda" är nog sådant som i slutändan drar det längsta strået.
- hawk