Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MÄSELN

***

*

*

***

Postat 2016-11-19 17:14 | Läst 1359 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

TORSTORPSRUNDAN

***

Kameran hänger ju med på det mesta nu för tiden, oavsett om det är längre utflykter eller vardagspromenader. Jag kan ju tänka ibland - vad är det jag fotar egentligen och hur viktigt är det? Svaret på den sista frågan, hur viktigt är det att dokumentera det jag ser, är enkel. Inte ett skvatt viktigt. Men roligt. Dessutom tror jag det är ganska lärorikt. Även om jag sällan tror att jag åstadkommer dom där bilderna vi fotografer drömmer om så försöker jag hyfsa alla bilder jag visar upp i LR, dvs inom rimliga gränser göra det bästa av dom.

*

Men den första frågan då, vad är det jag fotar? Enkel att svara på, det är ju bara att visa. Här kommer en serie bilder på det jag tyckte var värt att knäppa på Torstorpsrundan idag

*

På väg ut i spåret från Torstorpsskolan idag solen lyser och fem grader - jätteskönt!

*

Det klara vädret hade gett frost under natten

*

Runt om finns många hästhagar, stallet med ridhästarna ligger  alldeles i närheten

*

Men det bästa av allt är dom öppna ängarna utan stängsel med öar av lövträd

*

I spåret stannar vi till och läser på den gamla tavlan, här var ofta tipspromenader förr

*

Nere i lövskogen runt sjön ser det ut som blåsipporna kommer när som helst

*

Stigen som går runt Mäseln är nog just här flitigast utnyttjad, den slingrar sig vackert fram

*

I och jag fascineras av eklövens olika färger där de ligger på marken

*

Det gäller lönnlöven också

*

Ormbunkar som lagt sig ner efter snön, alla har inte vissnat än

*

Det finns gott om naturliga fällen som får ligga, insekter och fåglar till gagn

*

Som jag så många gånger noterat omges fälten av fina lövträd

*

Undrar om I är kaffesugen, här är hon en bit före? Hennes röda jacka matchar ett av hästtäckena längst där borta

*

Hundra meter på den lilla grusvägen och vi ser våra egna fotsteg på väg ut bland däckmönstren

*

Kanonväder idag!

***

Postat 2016-11-17 16:46 | Läst 1739 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

MORGONDIMMA

***

Morgondimma över Skuten

*

*

**

Postat 2016-11-17 10:02 | Läst 1329 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

ÖVA, ÖVA OCH ÖVA

***

Ett par timmars promenad ute vid Torstorp alldeles utanför Finspång blev det i eftermiddag. Skönt behagligt väder runt nollan, mulet men inte sådär kompakt grått mulet utan hyfsat med ljus. Kameran var med såklart, lätt utrustad med 55:an. Vi har inte fått särskilt mycket snö, kanske  en halv dm, och gräset på ängarna är inte täckt. Vackra, mjuka pastelltoner i ljust grönt och ljust gulbrunt lockade till foto. Ängarna är omgivna av täta, nu avlövade, snår av lövskog och sly, också med många fina färgtoner i pastell. Det här har jag försökt fota förut med mediokert resultat. Det brukar ge intryck av oskärpa, bli murrigt och utan att de vackra färgskiftningarna går fram. Nu provade jag alltså A7RII:an för första gången på det här motivet. Med 42 MPix och ett superskarpt objektiv ska det i alla fall inte bli oskarpt. Visserligen utan stativ men ljuset räckte för det mesta till för typ 1/200s och bl 8-11 med ISO 320. Och? Tja, kanske en aning bättre än senast jag provade men inte visar det riktigt hur fint det var där ute.... Men kanske ändå, när jag tittat en stund, är det nog ett snäpp närmare verkligheten ändå. Eller?

*

*

*

*

***

Postat 2016-11-10 22:06 | Läst 1649 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

DET MULNAR I VÄSTER

***

Demokrati är inte alltid så enkelt som det kan verka. Tex att allas röst är lika mkt värd - oavsett hur mycket du kan, eller vet. Och att acceptera resultat som av många (dock färre än hälften!) känns så fel. Ändå är det precis det som är grunden i demokratin. Och demokratin har sina begränsningar. Jag låter hellre en kunnig och erfaren kirurg bedöma om någon skära i mig  än litar till en omröstning på avdelningen med läkare, sköterskor, biträden och lokalvårdare som röstar om hur man ska göra med mig. Det betyder självklart inte att jag anser att den politiska demokratin bör ifrågasättas, men det visar att också demokratin har begränsningar.

*

Jag ser för övrigt en diskussion runt valet och utfallet i USA på en annan blogg. Jag tänker också på Reagan - vad skulle en B-skådis kunna bidra med som president? Vissa saker gjorde han rätt, han öppnade tex de frysta kanalerna till Kina med sin ping-pong-politik. Kanske har Trump något att bidra med också? Det är i alla fall vad jag hoppas.

*

Samtidigt är det ju otvetydigt att jag fördömer mängder av uttalanden som han de facto gjort, och som jag själv lyssnat på. Alltså inte bara mediala historier - såna finns förvisso också. Men jag blir beklämd av att höra hans ord om invandrare, muren mot Mexiko, NATO, kriget i Syrien, frihandel, kvinnor, vapen, homosexuella,........You name it. Och beklämd blir jag av att förstå att hans stil och framtoning nu kommer sprida sig ytterligare i världen, den har redan för stor spridning om du frågar mig. Hur han blir som president vet vi inte, kanske kan nå´t bli rätt ändå. Men lite orolig är jag nog för att en person som - enligt vad jag själv kunnat se och höra och enligt min uppfattning - både är omdömeslös, vårdslös och  ändrar ståndpunkt lite för ofta ska sitta som ansvarig för världen mäktigaste nation och världens mäktigaste krigsmakt.

*

*

***

Postat 2016-11-09 19:01 | Läst 1099 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 141 142 143 ... 184 Nästa