** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MIN VÄG

***

Jag tror tror inte på några -ismer. Inte på några religioner heller. Tillvaron är mycket enklare än vi tror. Det finns inga dolda sanningar. Och jag ensam är ansvarig för det jag gör, tänker och det jag inte gör. Allt annat är ursäkter och undanflykter. Eller förhoppningar och önskningar. Inte minst det sista är vanligt. Men jag ensam är ansvarig för mig. Det betyder inte att jag är särskilt klok, jag gör mycket jag inte borde. Eller tvärtom, det är mycket jag inte gör som jag borde. Men det finns ingen annan att skylla på.

*

Även om jag nu inte tror på gud brukar jag ibland fråga mig om det som händer är my business, your business eller God´s business. Det är bara my business jag behöver bry mig om, your business har inte jag med att göra och God´s business är som det är.  

*

Så gott det går följer jag min väg. Det finns inget facit, det finns ingen rätt väg eller fel väg.Vad som är min väg kan jag aldrig fråga nån annan om, eller något annat om. Det är mitt val och mitt ansvar. Enbart.

På väg mot Dalarna i eftermiddag

*

***

Postat 2019-11-11 22:25 | Läst 2559 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

VINTER I KORSHEDEN

***

Idag fortsatte jag upp till Korsheden och det var betydligt mer vinter än jag trott. Det har snöat och varit kallt, men just nu slår det om till tö och regn igen, alltså blev det bråttom att skotta gångar och altan innan regnet dränker snön och gör den riktigt tung. Nu var den kompakt men ändå inte blötsnö, drygt två decimeter och riktigt fint med snö kvar på träden 

*

*

Det blir en fin måndagskväll i splendid isolation, hälsningar från Korsheden

***

Postat 2019-11-11 17:20 | Läst 4478 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

BRA TAJMING

***

I förrgår satte jag (inte jag men...) på vinterdäcken. Så Sthlm en natt och idag när vi åter kom hem till mammas gata såg det ut så här. Tajming kallas det för....

*

Mammas gata, dvs Pirvägen, idag

*

Trevlig vecka!

***

Postat 2019-11-10 19:58 | Läst 1940 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

GUMMIVERKSTAN

***

OK, nu kan den få komma, snön. Frost har vi haft, men inga flingor. Men som sagt, nu är jag beredd. Dyrt blev det, spårdjupet på dom gamla närmade sig gränsen som ju är tre gånger så hög, förlåt djup, eller är det så mycket det ska heta? Strunt samma, ni begriper, jämfört med sommardäck alltså. Som vanligt blev det dubbfritt, det har det varit dom senaste 30 åren. Även vinterkörning är ju sen många år mest på barmark, det blir mkt tystare körning och mkt mindre partiklar i luften. Och så kan jag köra Hornsgatan fram till Tårtan, om det skulle behövas......Och så länge det inte är glansis är dom lika bra som dubbade.Och på glansis? Då kör man väldans lugnt!

*

Tårtan blir det inte men ändå en snabbis till Sthlm över helgen och nu är kylan så sakta på väg ner från norr. Men här kommer gummiverkstan, jag gissar ni känner igen er. Både kontor, fikarum och verkstan är med. Här passar A7S´n perfekt!

*

*

*

*

*

***

Postat 2019-11-09 09:43 | Läst 1492 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

CARLAVÄGEN 31 LUDVIKA 1955

***

Undrar vad han lyssnade på där, lillbrorsan Dag? Radio Luxemburg är ett alternativ men här är han elva eller tolv bara så det är tveksamt. Han har ändå gjort det bekvämt för sig med fötterna på nedre hyllan av radio-/ tidningsbordet. Pianot till höger var det mest jag som spelade på - det gör jag fortfarande förresten, det står här i Finspång. Och som jag berättat tidigare, det var en gammal lägenhet med högt i tak, 3,4, ca en meter högre än dagens moderna lägenheter. Ser att det är på senhösten, innerfönstren är insatta och springorna klistrade med vit papperstejp för att det inte skulle dra så mycket. Mellan fönsterrutorna hade mamma lagt bomullsrullar i samma syfte. Stora matbordet  står mitt i rummet men oftast åt vi köket. Köket hade vedspis, men mamma och pappa köpte till en elplatta. Det fanns ett WC med vattentoalett, det fanns också ett badrum med ett badkar men ytterst primitivt inrett och varmvatten fanns bara några dagar i veckan, huset eldades med koks. Pappa, som jag flera gånger tidigare berättat hade sitt kontor hemma, satt i sitt rum ofta också på kvällarna och jobbade. 

*

Det känns lite tryggt på något sätt att se dom här bilderna. Trots att andra världskriget inte är mer än tio år bort. Nu är det fred och ekonomin är på väg upp, både i landet och hemma. Ransoneringsbiljetterna behövs inte längre, vi hade köpt vår första bil och i amerikanska filmer såg vi att där fanns kylskåp, ja frysar till och med. En av mina kompisar berättade att dom skaffat oljeeldning i villan så nya saker var på väg in. Men tryggheten satt nog mest i att mamma och pappa fanns därhemma, dom kunde man ju alltid fråga om det var nå´t. Nyheter stod i tidningarna om man ville läsa, då och då också på radio men dom var rätt lång borta på något sätt, för det mesta angick dom inte oss, inte mig i alla fall. Själv funderade jag nog mest på kameror. Och så flickor förstås.. Då och då en bio, men det var långt mellan gångerna. Läste gjorde jag och nu hade jag börjar jobba extra på biblioteket. Det gamla biblioteket, för nutida Ludvikabor det gammelgamla biblioteke, det som låg i bottenplanet på stadshuset. Det var jätteroligt. Böcker om astronomi stod på dagordningen tex, liksom en del djurböcker. och en och annan skönlitterär bok, bla var jag ju tvungen att kolla varför DH Lawrence´Lady Chatterlys älskare och Mykles Den röda rubinen var så frekvent utlånade.......

*

*

*

*

*

Natti, natti!

***

Postat 2019-11-09 00:16 | Läst 1145 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 8 Nästa