Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DOVHJORTEN

***

.....har varit mer eller mindre försvunnen några veckor. Jag antar de hållit sig undan medan hindarna fött sina kalvar. Häromdagen gjorde vi en vända upp till Hjortkvarn för att se om dom börjad röra på sig igen. Och visst hade dom. Här hittade vi n grupp på 30 djur som låg och vilade mitt ute på ängen. Där kommer ingen och överraskar dom. Efter en stund började de första resa på sig och snart stod alla och betade igen. Jag ser inga pyttesmå kalvar, antar de växt till sig under veckorna de inte synts till.

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2023-07-03 11:01 | Läst 527 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

INGEMOR OCH JAG

***

Så går dom dagarna, en efter en. Många är vilostunderna och många är dom tysta minuterna. Ändå gör vi vad vi kan för att inte hamna i  waiting for life to be over-känslan. Dom varma veckorna som just gått har vi suttit ute på förmiddagarna när solen inte varit så varm, sen en stund i skuggan på framsidan av huset. Ibland blir det ett par glassar, Tip-Top är favoriten, ibland ett stort glas C-vitamin (Berocca!) för att hålla vätskebalansen. Under de varmaste timmarna på seneftermiddagen har vi gjort bilturer, ibland på en timme, ibland på två eller tre. Huvudsyftet har varit att få sitta svalt med AC:n på, inne i huset är det då långt över trettio, men vi hinner återupptäcka en del också. Häromdagen gick rundan över Rejmyre, Hävla, Regnaholm, Regna och Finspång.

*

Humöret är för det mesta gott. Ändå händer det att min irritation tar över rösten, vilket I genast hör och blir ledsen av och jag omedelbart får dåligt samvete för. Det är nu inte alldeles lätt, jag börjar känna att orken tryter och funderar allt oftare på vad som är rimligt. Självklart har I sedan länge alltid inkontinensskydd, men jag lovar att det är en helt annan sak att byta blöja på en vuxen än en bebis, särskilt som I inte själv kan göra så mycket. Att tvätta rent och duscha hör ju också till, även om det inte behövs precis varje gång. Normalt brukar det bli 5-6 blöjbyten per dygn. Eftersom I sover länge, 10-12 timmar, händer det ofta att inte heller största storleken räcker utan den läcker. Inte särskilt ovanligt, idag har jag tvättat sängkläderna för tredje dagen i följd.

*

Promenader blir det inte längre, I kan i princip inte gå. Hon tar sig hjälpligt från rum till rum med mitt stöd, och att ta sig ned för entrétrapporna och in i bilen är en prestation varje gång. Hon kommenterar ofta att hon inte kan gå men klagar aldrig. Fortfarande är hon väldigt medveten i nuet, hon ser och hör. På kvällarna tittar vi på TV en stund och ibland, när jag förklarar nånting utan att hon frågat, får jag ett jamen det ser jag väl till svar. Då blir jag lite glad :-).

*

Bilderna efter mobilbilderna på I är från Regnaholmsområdet. Där finns ett ganska stort område med ädellövskog, också bok.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2023-07-01 15:47 | Läst 844 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7