Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

INGA FÅGLAR IDAG

***

Nog för att jag var ner till Spången också idag men det var väl stilla, jag gav upp efter en timme. I stället åkte jag sakta den lilla vägen till Hemshyttan. Straxt innan jag var framme stod ett par älgar alldeles nära vägen. Jag slog av motorn och rullade sista biten, dom stod lugnt kvar. Med 100-400:an på kameran kom jag nära, roligt. En ko med halvvuxen kalv, 2-årskalv kanske? Dom höll sig fortfarande tätt ihop för det mesta. När jag kommer så nära är starkaste känslan "vad kloka dom ser ut". Dom vet allt det dom behöver utan nätet, visst är det konstigt? Nej, förresten, inte konstigt men märkligt. Man gör bara som mamma gör och eftersom dom förnuftiga klarar sig bäst har man efter någon miljon år nått som funkar väldigt bra. Jag undrar....? Nej, bäst att inte undra för mycket. 

*

*

***

Inlagt 2023-04-21 22:48 | Läst 2798 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
De fina älgarna! Så vackra. Förr såg jag ofta älg, nu är de som borta!
Får snart slå på Den stora älgvandringen på TV. :-))
//Lola
Svar från Khalad 2023-04-21 23:52
Stämmer, så upplever jag det också. Förr i tiden såg vi älg om inte varje dag så ganska ofta om somrarna. Nu kan det gå en hel sommar utan att se en älg. Dock inte denna :-) Tack Lola!
Fint möte, kul att komma så nära. Fin bild
Svar från Khalad 2023-04-22 10:09
Hej Peter, längesen jag var så nära, riktigt roligt, tack!
Vilket häftigt möte och det är alltid spännande att komma så nära. Jag minns älgarna vi såg i förra sommaren i Norge. Den tittar verkligen på dej. Jag skulle tro att det är en fjolårskalv för de blir bortstötta när årets kalv kommer. Den går inte med sin mamma i två år. Grattis till en mycket fin bild på älgarna. Stämningsfullt med de mörka tonerna.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-04-22 10:12
Hej Lena, visst är det roligt att komma dom nära. Du ha såklart rätt om åldern, jag trodde inte dom blev så stora på ett år så det var en ren gissning. Valde faktiskt just att höja exponeringen lite, bilden kändes väl mörk nu i dagsljus, tack Lena!
Kul "dubbelperspektiv" på älgarna.
"... Hallå! Är det inte Björn Thundal som står där borta?"
Svar från Khalad 2023-04-22 20:07
Tack Peter, dom höll sig tätt intill varandra för det mesta. Och säkert tänkte dom så, vittbekant som jag är :-)
Det är mäktigt att få se de vilda djuren på nära håll. Gäller både älgar, rådjur, svanar och tranor mm. Naturen är härlig med oväntade möten. / Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-04-22 20:08
Så är det. Det är mäktigt och nyttigt, det finns liksom fler än vi....Tack Nina!
Fin bild. Älgstammen har minskat, betesägarna ligger bakom...
😁👍
Svar från Khalad 2023-04-22 20:10
Tack Hans-Åke! Och så är det, till ca hälften har jag för mig, det känns som ännu större minskning.Men jag kan förstå skogsägarna här, jag har sett nyplanteringar där näst intill varenda planta är topphuggen av älgarna...
Trevlig dubbelälg. Inte ofta man ser dom neråt här och absolut inte två.
Men det är bra sålänge dom inte hamnar framför bilen.
HaD/Gunte..