Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

INGRID MARIE OCH MORGONREGNET

***

Det regnar stilla därute. Det känns som ett sommarregn trots september, alldeles  vindstilla som det är. Äpplena är fortfarande lite för små men dom har ett par månader till på sig att växa. Ingrid Marie tål frostnätterna som kommer bra. Egentligen borde jag lägga över ett nät, dom flesta frukterna hackas av fåglarna och sen ruttnar dom . Får se om det blir av, det är rätt mkt som numera inte blir av. Jag ser det ju, men gör inte så mycket åt det. Drivet att hela tiden göra saker har börjat stillna. Det känns i grunden skönt. Hela livet har jag gjort så bra jag kunnat, det har varit det viktigaste, att göra sitt bästa. Nu är jag mer osäker på om det är det livet går ut på, att prestera. Regnet kommer av sig själv, det gör äpplena också, om dom kommer. Och det är fint att se vattendropparna som rinner över äpplena.

*

*

***

Inlagt 2020-09-03 11:14 | Läst 1907 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vackert med dropparna. Jo Ingrid Marie är ett gott äpple, något man brukar köpa under vintern. Har precis plockat av mina äpplen vid stugan i Danmark, det är Discovery ett litet fint träd i pensionärsdesign, så att man kan plocka alla äpplen från marken.
Svar från Khalad 2020-09-03 23:19
Det är ett jättegott äpple, fortfarande min favorit också när jag köper! Tack Peter!
Hej Björn - et meget smukt billede.
Det er et æble, som altid har været et af vores favoritter her i huset.
Tankevækkende tekst, som sædvanlig. Jeg har det efterhånden på samme måde:

"Nu är jag mer osäker på om det är det livet går ut på, att prestera".

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-09-03 23:21
Tack Erik. Prestationerna hör nog mer ungdomen till.......
Det tog ganska lång tid efter pensioneringen att komma fram till den tanken :-) Äpplena är mycket goda men det ju fåglar och djur också.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-09-04 12:30
Tanken har nog funnits tidigare än så, ändå har jag ännu inget självklart svar. Extremerna är självklara, livet som sådant ska natuligtvis inte vara en prestation. Men jag vill fortfarande göra så bra jag kan, här på bloggen tex. Och jag har aldrig ägt den där riktiga självkänslan som är fullständigt oberoende av vilka prestationer jag gör :-) Tack Lena!
Så enkelt, så vackert! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2020-09-04 12:31
Tackar för det Tommy!
Vilken otroligt vacker bild på de röda äpplena med vattendropparna på! Mycket snyggt komponerat. Jag skulle vilja ta efter din inställning lite. Jag tror man minskar stressen och mår bättre om man tar det mesta med lite mer ro.
Hälsningar, Bjarne
Som dom brukar säga..nu är det inte längre kvantitet som gäller, nu är det kvalitet..
Dom äpplena och dina bilder faller som oftast under det senare..
Mvh/Gunte..