Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

JAG HOPPAR HÖGT.....

***

....när det knäpper i altanvirket utanför. - 17 C är längesen det var, jag njuter i fulla drag.  Ensam ett par dagar uppe i Korsheden, brasan har just brunnit ut och jag spelar min favoritmusik på hög nivå. Tankarna vandrar fritt och jag hör råbocken skälla därute. Jag kom upp vid halv tretiden, har skottat gångarna och det mesta av altanen och vittjat musfällan - det var ingen skogsmus precis, jag gissar på 12 cm. I drygt 50 år har vi varit här utan större problem, nu får jag kolla skalskyddet lite noggrannare fram i vår.   

*

Den ostörda egentiden minskar snabbt och trots att jag trott mig förstå att ta emot det som kommer har jag problem med just det.  Förhoppningsvis blir det lite sol dom närmaste dagarna, det har åtminstone prognoserna sagt. Resan upp tog närmare tre timmar, fin avkoppling var det. Snösträngarna gör att jag tog det rätt försiktigt. Bilden är från riksväg 68 mellan Lindesberg och det jag kallar Fagerstakrysset där jag svänger upp mot Ludvika och Söderbärke, inte så långt från Riddarhyttan som Bob B ibland kommenterar.

*

***

Inlagt 2021-01-14 22:48 | Läst 1341 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Det ser tyst och öde ut på ditt foto här. Här kan man da kalla det for "leading line" - gillas.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Svar från Khalad 2021-01-14 23:21
Tack Erik, det är tyst om jag skruvar ner musiken, just nu kör jag mina favoriter på hög nivå, ensam som jag är här uppe! :-)
Erik Madsen 2021-01-14 23:25
OK - hyg dig - det er dig vel undt.
//Erik//
Nattens ljud dämpas förstås av snön som ligger, då passar lite musik som alternativ. Hoppas du får ett par härliga dagar och någon minut extra dagsljus har det väl blivit också.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2021-01-15 18:54
Så är det, tack Gunte!
Jag kan känna igen det avkopplande i att sitta i bilen själv och köra mil efter mil med favoritmusiken på precis den volym jag vill ha. Vackert längs vägen är det också på denna bild. Önskar dej en fin helg i stugan. Jag kan se miljön framför mej trots att jag inte varit där på vintern.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-01-15 18:57
Tack Lena, jag har alltid gillar bilkörning, faktiskt resande överhuvud taget som flyg och tåg.Just under själva resandet är man ju utelämnad åt sig själv, det är inte mkt som går att göra så alla måsten tonar bort, det är skönt :-)
Hej Björn,
Tack för bilden som känns igen av min hjärnas bildarkiv. Det är inte så många gånger vi kört där vintertid på väg till Riddarhyttan. Någon gång har vi kört där i full vinterstormar och kyla längtande efter den öppna spisen.
Det lär inte bli några fler gånger för oss. Sextio mil körning dit från Lund är lite för mycket vintertid.
Ha det skönt i vinterlandskapet.
Bob och Ninni
Svar från Khalad 2021-01-15 19:02
Tack Bob! Vi/ jag kör den vägen när väglag eller trafik gör det lämpligast. Fast jag saknar caféverksamheten i det gamla vattentornet (det var väl ett vattenmagasin för att fylla på ånglokens vattentankar tror jag). Damen som drev verksamheten gjorde en fantastiskt god Toscakaka, den köpte vi ofta!
Bob Bovin 2021-01-15 19:36
Du har så rätt. Det var kombinerat lokstall och vattenpåfyllning till ångloken. Toskan var toppen och fru Monia bakade allt som bjöds där. Min dotter Maria är idag vän till familjen och de ser till vårt hus när våra barn inte är där.
Ha en fin kväll
Bob
Från mina år i Kungsbacka så känner jag igen det med knäpparna i de riktigt kalla dagarna, då fanns det fortfarande vintrar där vi var nere i -25C. Vi bodde 10 år i ett atriumhus med platt tak, taket kunde säkert gå från -25 till +25 de kalla dygnen och det verkade som hela takkonstruktionen rörde sig, för det var riktiga smällar ibland. Idag får jag nöja mig med -6 men det är ju en temperatur det också, får ta mig ut och se om man kan få några bilder
Svar från Khalad 2021-01-15 19:04
Hej Peter, jag skrev att det knäppte i virket. Sanningen är att det låter som pistolskott, det är därför jag kan hoppa till fast jag är van vid det :-) Tack för trevlig kommentar!
Håller med om att det är något speciellt med riktigt kala dagar. Naturen stannar upp och håller andan. Var ute i dag i tio minus och fotade några timmar. Inte jättekallt, men det är inte ofta kvicksilvret kryper under -10 i Halland. Hälsade på min son Luleå en vecka för några vintrar sedan. Det varmaste dagen var det -25 annars låg det oftast runt -30 - 32. Härliga dagar.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-01-15 19:08
Tack Jörgen, jag kan också känna att det ger en andhämtningspaus från klimatpressen. Såklart tolkar jag inte enstaka kalla dagar eller perioder som att det inte är så farligt med klimatet, jag menar bara att det är skönt att inte behöva påminnas om klimathotet precis varje dag.
Härlig väg att köra bil på. Trevlig helg.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-01-15 19:08
Det är det, tack Johnny!