Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KAMERAKVALITET..........

***

Det är sällan jag skriver om kamerorna jag använder, men ibland händer det, när jag tycker det finns något särskilt att berätta. Ibland är det problem jag ber om hjälp att lösa, ibland är det av andra skäl, som idag. Nån gång i höstas, typ sept - okt, köpte jag en A7RIII:a, med viss vånda eftersom den i mina ögon var dyr, 35´ungefär. Men det har den visat sig värd, jag använder den varenda dag, den är med jämt, och jag trivs förträffligt med den. 13000 bilder hittills. Jag upplever mycket bra bildkvalitet och stor flexibilitet. Men kamerakvalitet kan betyda flera saker.

*

Häromdagen, noga räknat för snart två veckor sen, trodde jag att den gjort sitt. En incident med en moped på gatan utanför fick mig helt ur balans och med kameran i ena handen åkte jag pladask i backen. Inte bara jag, kameran åkte i asfalten så det sjöng om den. Adjö med den tänkte jag och redan innan jag reste mig tänkte jag 35´ plus 12´ för linsen. Och mycket riktigt, när jag kollade displayen stod det bara Camera fault nånting. Så kom jag ihåg att jag köpt till den 5-åriga Sonyförsäkring som skulle inkludera i princip allt så jag gissade att den skulle täcka kameran. Det var bara det att när jag slog av kameran och sen på den igen såg det ut som vanligt, och det blev ett antal bilder redan på eftermiddagen. Nu har jag alltså använt den i två veckor och det finns ingenting som inte funkar som det ska. Enda minnet är två märken på objektivet, ett större där primärstöten togs, ett lite mindre där den studsande kamera föll andra gången. Så jag måste säga att den, A7RIII:an alltså, inte bara har bra bildkvalitet, den verkar ganska oöm också! Själv behövde jag ett par plåster bara.

*

*

***

Inlagt 2018-05-29 15:57 | Läst 4221 ggr. | Permalink

"Tur i oturen, grattis."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tur i oturen, grattis.
Svar från Khalad 2018-05-29 22:05
Det kan man säga, tack Lars!/ Björn T
Antar att du hade tur i oturen. Har själv stått dykt i gatstenen och tagit emot mig med armbågen och kameran med samma resultat som ditt, lite kantstött mässing på optiken.

Gissar att dagens kameror tål ganska mycket med bibehållen funktion men ibland så händer det;)


https://www.youtube.com/watch?v=D1tTBncIsm8

/Stephan
Svar från Khalad 2018-05-29 22:07
Jag drogs omkull så kameran flög i en båge i backen så nog hade jag tur, tack Stephan!/ Björn T
Du och kameran hade väl en sorts änglavakt(om nu kameror har det) och kanske är det så att det behövs hårdare törnar än vad som hände sig att det skall bli alvarligare skador.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2018-05-29 22:08
Det hade vi, tack Stig!/ Björn T
Det viktigaste är att man själv reser sig, sen kommer kameran en bit ner på listan. Din försäkring låter ju bra.
Svar från Khalad 2018-05-29 22:08
Visst är det, tack Stefan!/ Björn T
Life before cash! Det viktigaste är ju att du inte blev illa skadad Björn! Sedan var det ju tur att kameran höll också!

Hälsar
Eva
Svar från Khalad 2018-05-29 22:09
Precis, det gick ju bra ur alla synpunkter!/ Björn T
Med den prislappen var det nog klokt med en försäkring.
Frugan halkade på en isfläck och RX100 II gick i en vid båge ner i backen. Den sprack vid batterifacket och blev lite sned. Men varnaren för stöt /krasch visade inget. För övrigt tar kameran bilder som vanligt.
/Thomas
Svar från Khalad 2018-05-29 22:10
Jo, den kändes rätt, försäkringen, tack Thomas!/ Björn T
Snabbt kan olyckan vara framme. Oftast när man minst anar det. Men för väl att du klarade dig hyfsat. Det där är annars min drömkombo - Sony A7RIII + 55mm 1.8. Men det verkar nog stanna vid en dröm. Tror jag.
Svar från Khalad 2018-05-29 22:20
Det är en fin kombination, lätt men kraftfull, tack Peter!/ Björn T
light 2018-05-30 12:06
Jag viskar tyst så ingen annan hör: det är minst tredje gången nu du kallar mig "Peter" 😉.