Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KAMGRÄSFJÄRIL?

***

Eftersom jag missade dom i mitt tycke bästa bilderna på  fjärilen i går får dom en alldeles egen blogg. Kam gräsfjäril är inget jag kan, det var kommentarsförslag på bloggen i morse.Själv tycker jag inte det stämmer riktigt när jag googlar, översidan ska vara ljusbrun med en mörkare kant? Här ser man dock bara vingarnas undersidor, dom är i alla fall vackert mönstrade

*

*

*

***

Inlagt 2020-07-04 12:59 | Läst 560 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Väldigt fint, färgsättningen i bilden känns optimal! En vägghängare..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-07-04 21:37
Bugar och tackar Jan!
Otroligt vacker fjäril som kan inte hade en aning om. Långtele funkar bättre än makro på fjärilar tycker jag. De är "för stora" för makro och skärpedjupet räcker inte till. Dina fjärilsbilder är bedårande i båda bloggarna.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-07-04 21:39
Tror det är en vitgräsfjäril men är långt från säker. Den här var tacksam satt stilla ganska länge även om den bytte blomma ibland, tack Lena!
Hej Björn.
Jeg kan (heldigvis iintet om sommerfugle) så jeg kan bare nyde dine flotte nærbilleder - og det gør jeg så.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Her regner det både i dag, i morgen og på mandag - ØV.
Svar från Khalad 2020-07-04 21:40
Tack för det Erik. Det regnade i förmiddags, sen klarnade det upp och blev fint. I morgon väntas heldagsregn :-(
Väldigt fin fjäril och bilderna harmoniska i nyanser.

Fjärilar har vi lite av i år men vet faktiskt inte varför. Blommor finns så nåt annat beror det på
Svar från Khalad 2020-07-04 21:41
Tack Ninni! Under våren har det varit ganska gott om fjärilar tycker jag, nu är det lite sämre, mycket är överblommat....
Två riktigt vackra bilder. Att den är lite svårbedömd är att ljuset lyser igenom den så den är troligen mer mörk i verkligheten. Jag lånade din bild och la ut den i en FB grupp för identifiering. Jag fick tipset vitgräsfjäril eller berggräsfjäril,. Enligt boken nordens fjärilar så är det omöjligt att skilja dem åt utan att se ovansidan, men de har olika tidszoner. Berggräs toppar i början av juni och ser ganska sliten ut i juli. Vitgräsfjäril toppar i början av juli. Jag tror nu på vitgräsfjäril, och det kanske är tredje gången gillt :)
Svar från Khalad 2020-07-04 17:01
Hej Peter, tack för fin kommentar. Jag har googlat lite själv och tror på vitgräsfjäril, men jag förstår också att det blir svårare med identifieringen när ljuset lyser igenom :-)
pdahlen 2020-07-04 17:28
Jag fick en tilläggskommentar på FB att det inte går helt att utesluta berggräsfjäril pga sen sommar, det finns lite slöjliknande linjer på ovansidan som skiljer dessa fjärilar men man kan inte se dessa områden på några av bilderna
Jag har ingen som helst aning om vad det är för art men däremot så är mannen bakom kameran väldigt duktig på att fånga dessa vackra arter på bild, gäller även blogg nr 2 :)
Svar från Khalad 2020-07-04 21:42
Tack för det Joakim, jag bugar mig djupt!