Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KEMILAB 1957 - HAL LUDVIKA

***

Här är det dags för en kemilab i gamla läroverket vid Vasalunden. Bosse och Lennart slår ihop sina kloka huvuden tillsammans med han i mitten som jag inte kommer ihåg namnet på, till höger står i alla fall Georg. Tror det gick bra den här gången också, kommer inte ihåg att det var nå´t som small.

*

*

Här finns dock inte I, hon var/är några år yngre, men det var ju festligt att jag hittade henne på förra bilden/ bloggen från skolgården

***

Inlagt 2016-11-25 10:14 | Läst 2406 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Small gjorde det ibland; mitt personliga rekord (och troligen skolrekord) var två demolerade dragskåp på en enda tvåtimmarslabb.... Men jag var ju intresserad och hade labb hemma, så jag hade väl lite försprång.

Kul, tidstypisk bild!
elgenper 2016-11-25 13:39
Läste om mitt inlägg, och sista meningen låter lite fel. Med "jag var intresserad" och "hade försprång" menade jag givetvis bara jämfört med min egen dåvarande klass (där alla andra avskydde kemi).
Du förstod vikten av vardagsfotografi när du var ung. Även jag hade mina aningar - och sådana bilder har i dag oändligt mycket större värde än mina dåtida försök till "finare fotografi".
Svar från Khalad 2016-11-26 09:05
Intresset för foto var stort och då var det naturligt att plåta vardagslivet som ju var skolan, tack Peter/ Björn T
Undrar vad ni kokade ihop? Inga skyddskläder men prydligt märkta glasvaror ser jag.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-11-26 09:07
Det kommerjag inte ihåg. Labrockar fanns nog men oftast inte på :-)/ Björn T
Innan jag pensionerade mig jobbade jag med kemistudenter i nästan 20 år. Det var visserligen på universitetet, men kemikalier är inte mindre brandfarliga/explosiva/frätande/skadliga (många i alla fall) än vad de är på läroverket(!)

Vad jag saknar här är: labbrock, skyddsglasögon (förmodligen det viktigaste) och in med kemikalierna och försöken i dragskåpen...!

/T
Svar från Khalad 2016-11-25 21:21
Tack Tomas, trevligt att du läst! Du har nat-vis rätt betr glasögon, skyddsrockar o dragskåp men bilden är från 1957 vilket är nästan 40 år innan du började din kemiperiod om jag förstått Google infon rätt och det var nog inte ovanligt att det då såg ut som på bilden är jag rädd. Hälsningar/ Björn T