Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KIMSTAD OCH NORSHOLM

***

Häromdagen passerade jag Kimstad och Norsholm. Under dom 23 år jag pendlade till Malmslätt från Finspång (2x72 km) passerade jag alltid Kimstad, innan vägen drogs förbi. Norsholm låg alldeles intill men jag åkte inte igenom själva samhället. Nu hade jag tid för stopp i Kimstad och en avstickare in till Norsholm. Kvällssolen gav fint ljus.

*

Stannade till helt kort utanför den "behändiga" kyrkan i Kimstad. Vet ingenting om den, har inte ens googlat, men det står 1733 däruppe. Exteriören ser välhållen ut, åtminstone vid en snabb blick.

*

I Norsholm blev det en kort promenad utefter kanalen (Göta Kanal)

*

*

Här ser man den öppningsbara bron för gamla E4:an, den passerade jag på väg till och från jobbet. Lite längre bort syns högbron där nuvarande E4:an passerar

*

*

Här i Norsholm passerar också järnvägen Stockholm - Malmö där ju också lokaltågen Norrköping - Linköping - Mjölby passerar. När jag nu gick här var det ett tåg ungefär var 5:e minut

*

På väg hem mot Finspång igen

*

***

Inlagt 2020-03-27 10:57 | Läst 2591 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Lite som en 'roadmovie'.. fast bilder då.. Det blev trevligt! Norsholm för mig är en förort SV om Stockholm. Körde ofta busslinjer genom den förorten likaväl som Hallunda, Fittja och fler..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-27 13:10
Hej Jan, det finns ju såklart flera upplagor av många orter, alltså orter som har samma namn. I går eftermiddag var jag till Kvismaren för första gången i år, en underbar dag, 13 C och vindstilla, men inte så mkt fågel, men bilder kommer. På vägen passerar jag avtagsvägen till en liten by/ort med namnet Deje. I Deje bodde mina morföräldrar, fast det var Deje i Värmland, vid Klarälven. Förstår att du har lite "relation" till många av orterna och delarna i Stockholm :-) Tack för trevlig kommentar!
Cica 2020-04-05 21:12
Inte Norsborg du tänker på?