Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LANDSBYGDENS HJÄRTA - RISINGEVÅR

***

Med stor glädje återvänder jag gång på gång till fotofavoriterna i mina två hembygder: Finspång - Risinge, Östergötland och Ludvika - Söderbärke, Dalarna. För varje fotosejour känns det som jag lär mig något nytt. Eller lär och lär, jag kommer landskapets och kulturbygdens hjärta närmare och närmare. Jag anar lite av historien och sagorna och jag fantiserar gärna en smula under mina turer. Jag tänker inte så mycket på alla fakta som finns, mer på hur människorna som levat långt före oss är kopplade till oss som nu finns här, hur tillvaron hänger ihop. Integrera är att användbar ord, inte bara inom matematiken. Och just nu exploderar naturen i överflöd, det går inte att hinna med. Några bilder här och några bilder där som små exempel på den rikedom och dom under som finns i varje blomma, i varje träd. Det är inte precis såna bilder som väcker intresse från fotoproffs och andra förståsigpåare, dom letar efter bilder som ska ge ära och berömmelse. Jag nöjer mig med bilder som ger mig själv glädje och som speglar den förundran jag konstant känner i naturen.

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-05-12 21:59 | Läst 2026 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Riktigt fin serie, nästan högsommar sådär pang på, gillar första med hästarna lite extra! Hils, LO
Svar från Khalad 2018-05-14 22:29
Hej LO, det blev verkligen sommar direkt, tack!/ Björn T
Fina sommarbilder Björn! En annan vegetation än den jag är van vid. Fint att se! Bilden med hästarna är extra mysig! Ha det fint! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2018-05-14 22:30
Tack för det Tommy, detsamma!/ Björn T
Näe, inte är det nån idé att tro att man ska hinna med allt som händer i naturen nu.. det går inte! Bara att luta sig tillbaks någonstans och öppna sina sinnen en stund.. och göra det lite då och då.. Nu går vi snart in i sommaren..
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-05-14 22:31
Som du säger, det går inte. Och nu är det nog sommar redan, idag hade vi 28C, tack Jan!/ Björn T
Att strosa rund i bilden på ekbacken är mumma för själen..
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2018-05-14 22:32
Det är det, roligt att du uppskattar bilden, tack Gunte!/ Björn T
Vackra bilder som får mig att längta ut till naturen, och det blir nog en promenad så småningom. Den första bilden faller jag för med hästarna den är så rofylld, mycket fin.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2018-05-14 22:32
Kul att du gillar dom, tack Stig! Hoppas du fått en fin promenad nu också!/ Björn T
Tycker att du fångat den fina och skira grönskan mycket bra, den bästa tiden på året. Kanske för att vi gått och längtat efter den. Nummer ett och två är klart i Tore Hagman klass.
/Thomas
Svar från Khalad 2018-05-14 22:34
Det tackar jag för Thomas, kul att du gillar bilderna!/ Björn T