Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LIGHTROOM CC - HUR FUNKAR DET?

***

Ställer precis samma fråga här som jag nyss gjorde i Forum

"Har just köpt en Sony A7RII. Eftersom jag har ett LR 5.7 måste jag uppgradera till 6 eller CC och är inne på det senare. Tacksam om någon kan svara på mina funderingar:

Ser att just nu kan man få både LR CC och PS för 90 :/ månad, en dryg tusenlapp per år. Funkar det att ladda ner från nätet, jag har 110 000 bilder just nu i LR och insticksprogram som Efex. Jag menar, såklart funkar det att ladda ner, men krånglar det aldrig med kataloger, bilder och insticksprogram när jag har över 100 000 bilder?

Andra frågan, har egentligen inte förstått, laddar jag ner programmet till datorn och så uppdateras det hela tiden, eller ligger programmet i lämpligt moln och jag jobbar så att säga på distans? I senare fallet skulle det inte funka utan uppkoppling överallt där man vill jobba.

Sista funderingen, kan jag ha det till samma kostnad på två datorer, min fasta (som är en pc) och min laptop (som är en Mac)?"

*

*

***

Inlagt 2016-08-27 10:50 | Läst 3126 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Adobe har en förvirrande beteckning på programmet och du är inte den första att undra. Allting körs lokalt på datorn, det som är skillnaden är att det är en prenumeration där programmet ringer hem till Adobe emellanåt för att kontrollera att du inte varit stygg och slutat betala. I så måtto är det därför ingen skillnad på CC och ej CC. Däremot så tillhandahåller ju Adobe inte lika mycket uppdateringar till icke CC-versionen.

MIg veterligen är CC plattformsneutralt och du får ha det installerat (och vara "inloggad"/ha licensen aktiverad) på två datorer, men inte använda programmen på båda samtidigt enligt licensen. Att hålla ordning på två LR-kataloger kan ju vara ett separat problem av mer praktisk art, om man inte snor ihop en lösning för att köra mot samma. Det är ju dock inte en fråga som har att göra med CC eller inte.
pdahlen 2016-08-27 16:27
"Ringer den upp" varje gång man startar programmet eller kanske när man skiftar dator, funderar på hur de har koll på att man inte är aktiv på mer än en dator om man skulle vara off-line