Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LITE I FÖRBIGÅENDE.....

***

Lite i förbigående skrev jag nyss i en blogg - eller kanske var det en bloggkommentar - att många av mina bilder och bloggar har ett slags terapeutisk syfte. Eller syfte och syfte, en terapeutisk funktion är nog riktigare. Inte alla och inte jämt såklart, men ändå ofta nog. Oftast kanske när jag är ledsen eller när själen är oroligare än vanligt. Sällan skriver jag att det är så det är,  men det kanske framgår ändå, vad vet jag. Och det spelar ingen som helst roll, den terapeutiska funktionen finns där i bilderna och skrivandet alldeles oavsett vad responsen är eller blir. Däremot har det en viss betydelse att jag delar bloggarna med er andra. Jag vet inte om ni har deltagit i gruppterapi, men det är en enorm befrielse just i att dela glädjen, bekymren eller oron med andra. 

*

Sen flera år vet vi, I och jag, att livet är på väg att ändras. Det är det alltid förstås, men ibland sker förändringarna snabbare och vi hinner inte riktigt med. Eller riktigare är nog att säga att vi inte riktigt accepterat, än. Jag berättar gärna om mig men jag har såklart ingen rätt att berätta om I, alltså inte mer om det. Men också detta lilla är befriande att skriva.

*

Vi har haft en fin helg, hela Göteborgsfamiljen har varit uppe hos oss, alla fem. Tillsammans har vi firat - häng med nu - sonens sambos mammas sambo, som fyllde 70. Fast dom sovit hos oss i två nätter, och sent igår efter festen blev det favoritosten Gruyere och några glas Amarone medan poängräkningen fullföljdes. Och den tog sin tid, halv två var vi i säng......

*

Före festen gick vi den korta promenaden ute i Risinge, borta vid S:ta Maria. Och där i gräset ligger bla den här gamla ekgrenen

*

Så önskar jag er alla en fantastisk vecka!

***

Inlagt 2019-05-19 23:07 | Läst 324 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Som livet själv slingrar den gamla grenen sig genom tillvaron. Seg och torr men ändå med liv och fast besluten att hänga med så länge det bara går.
Fin text och bild att fundera över och ta till sig.
Mv/Gunte..
Svar från Khalad   2019-05-20 21:57
Tack för det Gunte!/ Björn T
Ja, för oss i "veterankategorin" är förändringar inte alltid av det slag som önskas.
Det gäller att glädja sig för var dag som ges.
- hawk
Svar från Khalad   2019-05-20 21:58
Så är det, vi väljer inte! Tack Håkan/ Björn T
Fint skrivet till en bild av en gammal gren inbäddad i grönska med små vackra blommor, lite som livet är gammalt och nytt. I bland har nog bloggen fyllt en terapeutisk funktion för mig också i min sorg efter att mist en mycket god vän.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad   2019-05-20 21:59
Tack för det Stig, jag tror att för nästan alla som bloggar regelbundet finns det ett inslag av terapi, säkert gäller det dig också -) Hälsningar/ Björn T
Fint skrivet. Håller med om bloggen som en terapeutisk yta. Inte alltid men ibland. Bara det att ha ett ställe att skriva på och publicera lite bilder och tankar om högt och lågt.
/ Gunnar S
Svar från Khalad   2019-05-20 22:00
Tack Gunnar, tror det gäller de flesta av oss, medvetet eller inte / Björn T
Vacker bild, den här 'också'.. Nyfödd grönska i harmoni med något som också har varit nyfödd grönska.. för väldigt längesedan.. Ja, bloggen kan vara väldigt bra och man kan lära sig en hel del, fast ibland spårar den ju ur också, men så är det ju nästan överallt.. Man ser nog just det mera på 'diskussionssidorna'..
Hälsn!
Svar från Khalad   2019-05-20 22:01
Tack Jan, det finns lite av varje i bloggen :-) / Björn T
Jag håller helt med dej Björn om fotograferandets och bloggandets terapeutiska funktion. Jätteviktig för mig! Jag skulle vilja säga att det har en existentiell funktion för mig också, (gemensamt med mycket annan skapande verksamhet, eller hur?). Det är fint att få ta del av dina tankar och din bildvärld, tack för att du delar med dej! :) Jättefin bild! :) Ha det gott! /Tommy.

Innehållskategorier