Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BRÖLLOP OCH BILDSTILAR

***

Av dom drygt 600 bilderna jag tog blev det en serie på mellan 60 och 70 bilder, tänkt som en minnesserie från bröllopet, och som jag nu skickat över. Och jag uppfattar dom är väldigt glada över den. Jag har också lovat att göra två eller tre förstoringar, A4 eller A3, på dom bilder dom väljer ut från serien, som bröllopspresent

*

Vilka bilder dom väljer vet jag inte än. Bilden här nedan är en av dom jag själv tycker mkt om, men som säkert är lite för mörk för dom att ha som bröllopskort. Rent bildmässigt tycker jag ändå om den och den passar alldeles utmärkt i svartvitt. Även om säkert en bit över nittio procent av mina bilder är färg utesluter jag inte alls svartvitt, tvärtom tycker jag det är jättesnyggt när jag känner för det. Jag har få principer, eller ska jag kalla det förutfattade meningar, om hur foto ska se ut eller göras. Jag vill känna mig fri i alla avseenden - motivval, genres, bildstilar, format osv. Det förhållningssättet har säkert sina nackdelar, jag har frihet men blir aldrig riktigt bra på något. Men det passar mig, jag har levt med kameran sen jag är tolv, dvs i mer än 65 år.

*

*

***

Inlagt 2018-09-29 22:04 | Läst 4820 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej, Björn. Du har rätt - du har din frihet som hobbyfotograf och jag känner det exakt på samma sätt. Det kan vara att de inte kommer att använda det som ett bröllopskort, men jag tror att de kommer att gilla det som det snygga stämningsbildet som det är. Gillas.
Med fotohälsningen från Erik.
PS: Vi kanske inte blir geniale på ETT område, men vi har det roligt med ALLA områder av vår underbara fotobobby.
Svar från Khalad 2018-09-30 14:50
Hej Erik, vi är rädda om vår frihet, tack!/ Björn T
Ett väldigt annorlunda bröllopsfoto. Där det enligt min mening egentligen inte är brudparet som är i centrum, utan om det som är bortom bilden, om det som kan anas, om det som drar deras blickar från varandra - och uppåt, dit de är på väg, uppåt för att möta ljuset. Och då tror jag du förstår vart jag vill komma.
Svar från Khalad 2018-09-30 14:52
Alldeles nygifta, dom har liksom orsak att titta framåt, livet tillsammans har nyss börjat, tack Ragnar!/ Björn T
Det är en väldigt bra bild, även om det inte är det klassiska bröllopsfotot! Även om brudparet inte väljer den som sin "officiella bild" så hoppas jag att en sådan bild har en självklar plats i en bildserie som skildrar deras stora dag. Helt rätt att gå på din egen känsla och välja uttryck efter det.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2018-09-30 14:53
Tack för det Bjarne, det är roligt att göra svartvitt ibland!/ Björn T
En bra bild på ett vackert Brudpar det gör sig i Svart /Vitt Ha en bra dag // Gert
Svar från Khalad 2018-09-30 14:53
Bugar och tackar Gert! Hoppas du har en fin helg!/ Björn T
Fin bröllopsbild som sticker ut..passar säkert kanonbra i en serie med några andra..
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2018-09-30 20:00
Tack för det Gunte!/ Björn T
Mycket bra bröllopsfoto tycker jag!
Svar från Khalad 2018-10-01 08:58
Roligt, tack för. Det Anders!/ Björn T