Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MARKNADSFÖRING

***

Min gamla Kotler (Principles of Marketing, nu tyvärr slängd) talade om marknadsföringens grundläggande fyra p:n -  Product, Price, Place and Promotion. Gissningsvis har personerna på bilden inte läst Kotler men dom har nog lärt sig vad dom behöver the hard way. Här, på en affärsgata i Kolkatas fattigare kvarter, är konkurrensen mördande. Produkterna på bilden är dom vanligaste hårdvarorna som behövs i hem och mindre verksamheter men vägg i vägg ligger också mängder av tjänsteföretag - transport, gatukök och små små restauranger, frisörer, skönhets"salonger",  små små bank-/ växlingskontor, ayurvediska kliniker, massage och mkt mkt annat. Personal tycks dom inte spara på, marknaden i Kolkata med omgivning var 14 miljoner 2011, senare folkräkning har jag inte fått tag på. Indien har nu gått om Kina befolkningsmässigt och är världens folkrikaste land med mellan 1,4 och 1,5 milliarder människor. Här är 10 ppb av dom.

*

*

***

Inlagt 2023-08-27 22:55 | Läst 618 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Intressant gatubild från en värld långt från vår egen. När jag frågar en av våra doktorander som är från Indien olika saker från hennes land (t ex mat, kryddor, kultur, väder etc) får jag ofta till svar att "si eller så är det", men bara i den region hon kommer ifrån. Varje gång får hon påminna oss om hur stort landet är.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-08-29 20:35
Hej Lena. Ja, befolkningsmässigt är Indien ca 140 ggr Sverige. Indien har nånstans ca 17-18% av världens befolkning, tack!
bra bild, känner värmen, stojjet och charmen
minner om min egen tid i tropikerna
Svar från Khalad 2023-08-29 20:56
Ja, i Kolkata är det både varmt och rejält fuktigt......Tack Peter!
Jo, arbetskraft finns det, en arbetskamrat till mig var bosatt i Indien ett år då hennes man arbetade där under den perioden, hon kände sig tvungen att anställa hem, trädgårdshjälp och kock då det ansågs oförskämt att inte göra det, hon hade ju råd att dela med sig.
Svar från Khalad 2023-08-29 20:58
Jomen så är det ju. Till skillnad mot i Sverige är liten inkomst bättre än ingen inkomst, tack Stefan!