Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MARS

***

Det bleka, tunna men ändå starka marsljuset tycker jag är besvärligare än det mesta. Vi går mest mitt på dagen, kvälls ljus hade förstås varit bättre. Men är det tunt, blekt, hårt och så där får det väl vara det, det finns ingen grönska som kan suga upp ljuset. 8-10 minusgrader på nätterna och lika många plusgrader på dagarna gör det till klassiskt marsväder. Dom sista snöfläckarna tar tid på sig att försvinna pga av nattkylan, särskilt i sluttningar och skogsbrynen som vetter mot norr.

*

Fö är det svårt att släppa Ukraina, det dyker hela tiden upp i tankarna. Tsar Putin kan inte släppa sitt tankemönster om storryssland/ Sovjetunionen. Dom forna öststaterna i Europa söker sig mot EU och NATO av egen kraft men det gills inte. Dom sovjetiska/ ryska ambitionerna är dom samma - Finland 1939, Estland - Lettland - Litauen 1940, Ungern 1956, Tjetjenien 1994, Georgien 2008, Krim 2014, Ukraina 2022......?

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-03-07 23:01 | Läst 790 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig om ljuset, inte så särdeles spännande just nu, morgon och kväll är förstås bättre. Tycker ändå du fått medljus/släpljusbilderna fina..Fåglar med vitt och mörka ytor är förstås knepigare..Vägbilden gillas extra, lätt att följa med med blicken..Och tankarna på Ukraina har bitit sig fast förstås..
HaD/Gunte..
Fin bild på tofsvipan fick du till. De kommer som vanligt tillsammans med alla andra flyttfåglar oavsett vad som pågår, åtminstone så länge det inte eskalerar utom kontroll.
Hälsningar Lena
Hej Björn.
Ljuset är som det är och du visar det fint här – tycker jag.
Jag tycker att nummer 4 är det mest intressanta i din serie här, men ett foto på Viben gör mig glad. Jag ser den inte så ofta längre - efter att vi sålde vårt fritidshus 2004. När den kom var det vår.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Härligt, men visst krävs det solglasögon nu..Mina ögon är känsligare för starkt ljus numera jämfört med för några år sen.. 'Krämporna' kommer mer med tiden så är det ju.. Var vid Isbladskärret på Djurgården igår, där fanns ingen Tofsvipa än, kanske dom kommit idag? Däremot flera Hägrar i sina bon redan.. Känns fint!
Hälsn!