Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MÄSSAN - SPECIAL TREATMENT

*

Bland aktiviteterna på mässan fanns möjligheten att prova studiofotografering av modell. Kommer jag ihåg rätt var det Olympus som lånade ut kameror för hågade och hade modell och studioljus. Det lilla jag gjort inom studio  (på Kulturamas fotokurser) har varit jätteskoj men jag behöver nog lite mer avskildhet för att det ska funka. Däremot smög jag omkring och fotade en stund medan modellen (modellerna) sminkades, och för det passade 99:an med 135:an förträffligt

*

Det här var miljön

*

Det fanns två fokus i den här processen. Sminkösens fokus låg konstant på modellen, medans modellens fokus lika konstant låg på mobilen

*

Att en tredje person kom in i bilden förändrade inte fokus hos dom två som jobbade ihop Ni som kan sminkning noterar förstås hur sminkösen först testar läppstiftet på sin egen hand....

*

....innan hon sen lägger det på modellens läppar. Bilden är droppad så mobilen ligger lite under sminkörens hand, jag har hela bilden (!)

*

Innan allt är klart måste någon detalj eller för mig osynligt misstag rättas till

*

Så var sminkningen klar och modellen klar för fotografering, men, ett ögonblick bara, jag kommer straxt...

*

Och titta, det är ju två modeller, en ljus och en mörk, snyggt

*

Och tro det eller inte, hon har OCKSÅ en mobil!

*

Avslutningsvis vill jag bara säga att även om jag skriver om mobilerna i lite skämtsam ton är det inte meningen att göra mig rolig över dom eller modellerna. Ska man sitta/stå modell mellan 10 och 18 tre dagar i rad behövs nog något att fokusera på.

*

*

Inlagt 2014-11-23 13:52 | Läst 5482 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt fångat Björn. I synnerhet gillar jag andra bilden, men de på slutet med reflexerna i deras solglasögon är ju läckra på sitt sätt. Jag tittade på modellen i vitt vid flera tillfällen i fredags och konstaterade att hon fick jobba ordentligt, men att hon slapp ha högklackat.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2014-11-23 21:57
Hej Lena, tack för en fin kommentar!/ Björn T
Modellfotografering har aldrig intresserat mig. Men jag förstår att det är en konst som kräver sin ljussättning mm.
Svar från Khalad   2014-11-23 22:00
Har aldrig provat modellfotografering, det här var ngt jag sprang på men tror det skulle vara roligt. Det jag gjort i studio har varit vanligt porträttfoto och på ren svenska var det skitkul! Ha det fint Ingemar, och tack för din kommentar!/ Björn T
Härlig bildserie!! =)
Fint fångat!
Svar från Khalad   2014-11-23 22:00
Kul att du gillar Helene, tack!/ Björn T
Kul med lite modellbilder "back stage" så att säga!
/Niklas
Svar från Khalad   2014-11-23 22:01
Det var roligt i all sin enkelhet Niklas, tack för din kommentar!/ Björn T
Kan vara kul med modellbilder, men dom här modellerna var rätt märkligt utspökade, men bilderna blev bra! Må gott, LO
Svar från Khalad   2014-11-23 22:03
Som jag svarade Ingemar, jag har aldrig gjort det på riktigt, det här sprang jag liksom på. Men jag skulle gärna fota mer människor, nästan oavsett vad det är för sammanhang. Tack för fin kommentar/ Björn T

Innehållskategorier