Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MED LÄTT UTRUSTNING PÅ SAXEVÄGEN

***

I går fick jag möjlighet att åka upp till Korsheden några dagar. Det väntade regnet dröjde och när jag gick min promenad var det fortfarande bara lätt mulet, tom svag sol. Jag bestämde mig för lätt utrustning, A7S:en med 55:an på. Den här gången är jag lite mer frikostig med bilder i bloggen och har med många vardagsvyer, en slags dokumentär alltså. A7S är en lite speciell kamera, den är ju mest känd för mörkeregenskaperna (när den kom, nu finns mångas lika bra eller bättre). Men det är också lite speciellt med bara 12 Mpix trots att det är en fullformatare, alltså ovanligt stora pixlar. Om nu det har någon betydelse här vet jag inte, men jag gillar både skärpan och "tonen" i dom här bilderna, alla tagna mellan 17 och 18 i går. När jag närmade mig brofästet simmade ett litet djur iväg, två bilder här. Det klev upp på iskanten strax bortom och hade den typiska mårdformen med krök på ryggen. Jag gissar på mink, det är för stort för att vara vessla och dom simmar väl dessutom inte så gärna. Först när jag nästan var tillbaka vid bilen kom dom mörkare molnen

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-03-28 16:04 | Läst 2063 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn Riktigt fina bilder.. Kameran har säkert sina fördelar just vid den här typen av fotografi, jag upplever bilderna klara dimensionella, skarpa utan att kännas stickiga. Snyggt! Bör ses förstorade.
/ Bengt H.
Bilderna ska verkligen förstoras, då blir det en helt annan upplevelse. Tidig gråaktig vår för en ny dimension. Jag förstår Bengts beskrivning "skarpa utan att kännas stickiga". De där grisarna ser ut att ha det fint. Jag upplever det också som att naturen ligger i startgroparna för att spricka ut i grön våryra. Lite sol och värme så kommer det.
Hälsningar Lena