Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MED MAFFIAN PÅ SHINKANSEN

***

Han satt mitt emot mig i kaffevagnen på X2000 mellan Hallsberg och Göteborg. Utstrålade pondus och kraft. För många år sedan åkte jag Shinkansen på väg mot Tokyo då ett femtontal män i den japanska maffian klev på min vagn. Hur jag kunde veta att dom tillhörde maffian?   Till att börja med blev det dödstyst i vagnen. Japanska maffian är för det mesta osynlig men alla vet att den finns. Samtliga var klädda i mörka dubbelknäppta kostymer  och jag noterade att flera av dem hade fingrar avklippta från en yttersta leden. Det är maffians sätt att straffa dom som inte lytt order. Mitt japanska resesällskap sa också till mig, gör inget och fotografera inte, det är maffian. Den gången fotograferade jag inte.

Nåväl, vem det här mannen är har jag inte en aning om, han fick ändå tankarna att vandra lite. Jag tog flera bilder och ser att en av tatueringarna är REBELDE. Efter att ha googlat ser jag att REBELDE bla är en argentinsk och mexikansk TV-serie. Att mina tankar vandrade kopplar jag mer till alla hans ringar och det breda läderarmbandet bakom handledskedjan på högerhanden än hans utseende, men kanske allra mest till hans utstrålning. Han sa aldrig ett ord, inte inte ett leende trots att jag fotade honom också när han såg rakt in i kameran. 

*

***

Inlagt 2021-11-24 13:28 | Läst 1062 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn,
Jag har också sett Yakuza i Japan, flera gånger. Jag har också skrivit om det här på fotosidan.
https://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/index.htm?tag=Yakuza

Du har rätt i att många Yakuza medlemmar har yttre delen av lillfingret avkapat. Det är vanligen ett sätt att be om ursäkt till bossen för ett misstag gjort av dig själv eller en underlydande i din grupp.

Yakuza är en mycket infiltrerade organisation på nästan alla nivåer i Japan.

Det förvånar mig mycket om din person på bilden skulle inte skulle ha rent mjöl i påsen. Ljusskygga grupper i samhället brukar inte vilja bli plåtade. Jag skulle inte våga plåta en Bandidos, som kör om mig på motorvägen, ens bakifrån.

Ta det försiktigt
Bob
Svar från Khalad 2021-11-25 00:23
Hej Bob, tack för initierad kommentar! Har jag förstått rätt är det huvudsakligen Yakuzan som är skälet till att det är praktiskt taget ofarligt att vara ute sent i japanska storstäder, också för kvinnor. Såg också när jag googlade att dom ”tagit över” någon av storstäderna på Hawai och att det gett samma effekt där. Kanske skulle vi invitera dom till Sverige, åtminstone Sthlm, Göteborg o Malmö? Med japansk maffiadisciplin kanske skjutningar och gängbråk snabbt skulle Ebba ut?
Jag hade aldrig fotat den här killen! Han kan ju vara hur vanlig och trevlig som helst och man ska inte döma hunden efter håren och allt det där, men ändå...
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-11-25 00:15
Tack Lena, han var cool och såg heller inte särskilt störd ut av kameran :-)