Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MELLAN LJUS OCH MÖRKER - SAXEVÄGEN

***

Att balansera den ljusa himlen och det mycket mörkare landskapet mitt i skymningen tycker jag ofta är svårt, just såna här fina kvällar med klar himmel. Det är också stor skillnad i hur stor kontrasten mellan himmel och landskap faktiskt är beroende på åt vilket väderstreck jag riktar kameran. Ofta kompenserar jag för mkt så kontrasten mellan den ljusa himlen och det mörka landskapet blir för låg. Jag vill ju att det ska gå att urskilja en del i det mörka landskapet utan att kontrasten mot himlen går förlorad. Jag påstår inte att den här serien har precis den rätta balansen men den är ändå ett försök att lite mer medvetet försöka balansera justeringarna bättre. Serien tog jag på sen-eftermiddags-promenaden mellan 16 och 17 utefter Saxevägen (Nohrstedtsvägen). Motiven känner ni säkert igen från mina dagsljuspromenader!

*

Och skymningsbilder igen - förstora helst!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-11-26 22:43 | Läst 554 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jo skumtimmen är inte lätt att bemästra utan avtonade filter. Tycker nog att du får fram den där tiden mellan ljus och mörker rätt så bra. Man känner igen sig.
Av någon anledning fastnade jag en stund extra vid postlådorna..
Mv/Gunte..
Svar från Khalad   2018-11-27 12:48
Såna har jag inte och tycker att med RAW-filer borde det gå att :-)/ Björn T
Fina bilder, tycker du fått en bra balans i dem. Skymningen och kvällsljuset intresserar mig allt mer när jag fotograferar numera. Lika roligt som svårt tycker jag.
/Janne
Svar från Khalad   2018-11-27 12:49
Tack Jan, tycker detsamma kvällsljuset! Många hälsningar/ Björn T
Fin stämning i bilderna tycker jag och det beror nog på en rimlig skillnad mellan himmel och jordytan. Som sagt, inte alldeles enkelt att få till även om en rawfil hjälper till en hel del. Det är åtminstone enklare att pyssla i CR än att pyssla i Ps. ( Jag är ingen Lr-fantast.)
Svar från Khalad   2018-11-27 12:50
Tack för det Gunnar! RAW-filer gör det definitivt lättare/ BjörnT

Innehållskategorier