Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MINA LANDSKAP - RISINGE

***

Det känns rikt på något sätt, jag har två landskap som jag betraktar som mina. Östergötland, jordbrukslandskapet med städerna Norrköping och Linköping, och Dalarna med bergslagen, skogarna, sjöarna och gruvorna. Ju äldre jag blir desto mer känner jag vad dom betyder, hemlandskapen.  

*

Jag tröttnar aldrig på att fotografera och berätta min version. Här är det Risinge i eftermiddag, solen lågt på väg ner i molnbanken vid horisonten. På eftermiddagarna går jag oftast själv och jag har lite mer tid att dröja vid utsnitt som tilltalar mig. Det är ohäftiga bilder  och såna jag trivs bäst med. Precis som jag trodde är fälten lite längre ut på väg att svämma över vägen, det sker då och då, inte varje år men ganska ofta. När jag stannade till  för att fota den begynnande översvämningen hörde jag en tofsvipa och fick en bild, trots att kameran var inställd för annat med single shot och spot. 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-01-23 23:57 | Läst 1116 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spännande med en Tofsvipa redan nu! Känns tidigt.. men dom brukar alltid ligga i framkant bland flyttfåglar så varför inte! Alltid fint med fri sikt så där! Och lite blå himmel.. mer behöver man inte! Ser rätt fint ut här även idag, igår var det strålande hela dagen!
hälsn!
Svar från Khalad 2021-01-25 17:52
Visst är det tidigt, jag har aldrig förut sett den i januari. Samtidigt gissar jag att många väl stannar utmed dom södra kusterna hela vintern? Tack Jan!
Superfina landskap men det ser mer ut som mars månad och Tofsvipa, oj det är tidigt..
Fint med isspåren som leder in i solnedgången..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2021-01-25 17:53
Hej Gunte, snön som kom för drygt en vecka sen är ju borta, då ser det mer ut som någon månad fram. Fast nu blir det väl en vecka med kallgrader ändå, tack !
Dessa bilder är på något sätt "din signatur". Det böljande jordbrukslandskapet med tiltorna och en kurvig väg. Spännande ljus och vid detta tillfälle lite is. Första och fjärde blir mina favoriter, kanske mest för att traktorföraren kladdat till så på den tredje bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-01-25 17:55
Jo, det blir ju så eftersom vi inte gör så mkt annat än tar våra promenader. Inga träffar med barnbarnen, inga stadsbesök och inga fikabesök.....Tack Lena!
Hej Björn.
Det er nogle dejlige landskaber, som du har adgang til. Det her er ingen undtagelse.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2021-01-25 17:56
Tack Erik, det är ju nästan bara här vi rör oss, så ni får stå ut! Men jag instämmer, det är vackert och vi trivs att gå därute :-)