Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MINST TVÅ KAMEROR OCH ETT ANTAL OBJEKTIV SÅKLART!

***

Det var greppet jag fastnade för, handlaget. Det naturliga, i mina ögon mkt kvinnliga, greppet om mobilen. Så där ser jag sällan män hålla i mobilerna. Och jovisst är det ett av barnbarnen, men det är inte därför jag visar bilden. Barnbarnen är dom enda modeller jag har tillgång till och eftersom vi känner varann väl blir både ansiktsuttryck och kroppsspråk otvungna och naturliga. Vid det här tillfället satt Agnes sysselsatt med sin mobil framför pappa som tar sig en eftermiddagsslummer i soffan. Min enda "modellinstruktion" var att lågt säga hennes namn, Agnes, vilket fick henne att vrida på huvudet. I samma ögonblick tog jag bilden.

*

Allt oftare har jag två kameror tillgängliga, åtminstone när barnbarnen är här. Förutom A7RIII:an, numera oftast försedd med den fasta Sonyvidvinkeln, också min gamla 99:a, antingen med Zeiss-135:an eller  Minolta-85:an. Alla är klara favoriter. Det är fö också mina Sony-telen 70-200 och 100-400, fast då mer till fåglar och sånt, simhopp tex. Så har jag ett billigt makro som måste med, 90 mm-tamronet. Få se nu, hur många objektiv kan vara favoriter samtidigt utan att devalvera favoritbegreppet..... ?

Leica har jag inte någon, inte Fuji heller. Det är ett givet handicap har jag förstått, alla riktiga fotografer har ju det, så egentligen borde mina bilder ha lite extra  poäng redan från början, innan dom går in i slutbedömningen så att säga. För det är väl poäng det handlar om, fotograferingen?

*

*

***

Inlagt 2019-07-21 15:23 | Läst 2416 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Man måste inte alls ha en Leica. Kameran spelar mindre roll. Det viktiga är ditt eget bildseende. Å det har du.
Ha det gott
Bob
Svar från Khalad 2019-07-21 17:45
Det var mkt fint sagt, uppskattas! Så menar jag ju inte riktigt att jag tror det är så det är ( att man måste ha Leica el Fuji), jag tycker det är roligt att bjäbba emot lite , men uppriktigt glad för din vänliga kommentar!
Väl komponerad!
Svar från Khalad 2019-07-21 22:14
Tack för det Ragnar!
Det där är nog ett ganska kvinnligt sätt att hålla i mobilen. Du får höga poäng i min värld ändå. Jag tycker att det tjatas alldeles väldigt mycket om dessa två kameramärken, mer tjat än bilder känns det som.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-07-21 22:39
Tack Lena, jag är ju inte så bekymrad egentligen, men nån måste ju dra åt andra hållet också........ Tack för fin kommentar!
nej vänta nu lite..alla riktiga fotografer har NIKON, å hör sen hehehehe…
Tuff uppsyn och klädsamt grepp om nallen, mycket trevlig bild dessutom..
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2019-07-21 22:40
Javisst, ajdå, har jag gjort bort mig nu igen :-)......Tack Gunte!
Hej Björn.
Det är rätta iakttagit - kvinnorna / tjejerna håller mobilerna så där. Och jag vet inte varför - det kan finnas ett forskningsprojekt där :-) Trevligt, vackert och naturligt porträtt.
Det är uppenbart att du har ett handikapp genom att inte ha minst en Fuji :-) :-) hi hi. Men du övervinner detta handikapp hela tiden med fantastiska bilder.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag mener att det tales och skrives lika mycket om många andra kameramärken än Leica och Fuji här på bloggen. At där skrives och talas så mycket om Fuji är naturligtvis eftersom det är den bästa :-) hi hi.
Svar från Khalad 2019-07-21 22:45
Tack Erik, vi har det inte lätt vi som måste förlita oss på våra Sony´s (Sonier, Sonisar eller vad det nu kan heta). Men vi kämpar på mot övermakten........:-). Många hälsningar och en riktigt god aften!
Erik Madsen 2019-07-21 23:32
Hej igen - det är bra att vi kan skämta lite en gång i taget :-)
Innan jag får lite för kaxig och kanske missförstådd av andra, har jag också min underbara Sony a6ooo, som jag inte kommer att göra utan.
Hälsningar. Erik.
Strålande fin bild på Agnes och jag håller med Bob att du behöver ingen Leica för du klarar dig långt med det du har, ett fint bildseende.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2019-07-22 15:30
Roligt att du gillar den, tack Stig!/ Björn T