Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MYCKET SNÖ, ÖVER FYRA DECIMETER HEMMA

***

Det var längesen vi hade så mkt snö som nu i Finspång. Det snöade hela dagen igår och tillsammans med det som fanns tidigare är det inte så långt från en halv meter, väl fyra decimeter i alla fall om man kollar på altanen. Jag tog bilden vid tiotiden i går kväll efter att jag varit ute och skottat trapp och det viktigaste på framsidan. Eftersom bilden är tagen inifrån finns en hel del speglingar. Det är jag glad att jag gjorde, då var det fortfarande ett par tre minusgrader. Som väntat var det plus en i morse och den snö som kom under natten och som jag nyss skottat undan var betydligt tyngre. 

*

*

***

Inlagt 2023-01-07 11:02 | Läst 1061 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser fint ut hos dig. En välkomnande svensk vinter.
Svar från Khalad 2023-01-07 14:39
Tack Peter! I går kväll riktigt fint med några kallgrader. Idag mulet, +2 och lätt duggregn och snön har redan sjunkit ihop rejält.
Fin snöbild, och att skotta blötsnö är tungt. Jag har just varit ute och tagit hand om nattens skörd. Kall snö,lyckligtvis. Traktorföraren som plogar vägen är duktig på att använda sin vikbara plog, så det blir inga hårda vägkanter att skotta.
Svar från Khalad 2023-01-07 14:40
Hej Lars, tack för trevlig kommentar! Här är nu mulet, plus 2 och duggregn tyvärr.....
Stämning i bilden, det blir annorlunda med snö helt klart men det kan också vara jobbigt. Man får ta det lugnt med skottandet, det kan påfresta kroppen enormt. Ta´t lugnt!
Svar från Khalad 2023-01-07 21:34
Tack Morgan, det hade varit roligt om den fått ligga nån vecka eller så. Nu är det gråväder o duggregn o ska nog så förbli resten av veckan. Och tack för omtanken, jag skottar inte mer än vad som behövs och lyfter minsta möjligt :-)
En vy som snart är historia :) var rädd om ryggen..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-01-07 21:36
Precis! Redan gråväder, duggregn o inte så fluffigt. Visste att så skulle bli, därför fotade jag redan i går kväll…….Tack Gunte!
Oj, betydligt mer snö än hos oss. Tråkigt att det nu ska regna bort. Plusgrader även hos oss.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-01-07 21:37
Precis, gråväder o duggregn hela dagen idag :-(, tack Lena!
Det är en vacker mysig bild Björn, men att skotta blötsnö är allt annat än mysigt, särskilt om det känns i bröstet.
Svar från Khalad 2023-01-07 21:40
Tack Stefan! Blötsnö undviker jag skotta om det går :-) Har inte haft några problem m hjärtat, ryggen är min svaga punkt :-)
Det är nog inte så illa ändå, här väntar det nog ett antal veckor till med regn, börja längta till ett riktigt snöoväder 🌨️
Svar från Khalad 2023-01-07 21:42
Hej Peter, det är nog så det ser ut här i Finspång också, SMHI spår inga kallgrader de 10 närmaste dagarna, däremot nederbörd, dvs regn :-(. Tack!
Det är ingen ordning på vädret. Här i Korheden kom det rejält med snö fredag och skottade som en tok i lördags. Normalt skottar bonden åt mig men nu var jag ju redan här och fick allt skotta själv. Riktigt bra motion, men jobbigt. Ha det så gott Björn. / Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-01-08 20:37
Instämmer helt, ingen ordning alls. Här har nu regnat i två dar, stolen på bilden med en halvmeter snö här uppe är nu helt snöfri, bara blöt och tråkig......Lite trist, tack Nina!
Det är fint med mycket nysnö, men när den blir blöt är den ju grymt tung! Det ser mysigt ut på bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2023-01-08 20:39
Tack Bjarne, ingenting varar för evigt, definitivt inte snö nuförtiden. Här har det regnat i två dagar och stolen med den mjuka drivan är ikväll snöfri men blöt.....