Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NÅGRA AV DOM HAR JAG SETT......

***

....dom gamla vägarna , dom som inte tycks gå någonstans vart nu det ligger. Eller vad vi ska göra där, när vi väl kommer dit. Själv tycker jag bäst om dom små grusvägarna. Mest för att det hörs när jag rör mig på dom, det knastrar. Oavsett jag går eller cyklar. Tom om jag åker bil knastrar det. På hösten hinner jag se dom frusna vattenpölarna, på vintern hinner jag se snökristallerna som drar upp . Och på sommars hinner jag se svalorna och guckuskor om jag har tur. Och det viktigaste av allt, jag hinner skymta hemligheterna

*

På dom stora vägarna kommer jag fram mkt fortare, men jag vet ännu mycket mindre varför det är dit jag ska och vad min uppgift är. Inte hinner jag se eller höra så mycket heller. Och på dom stora vägarna ser jag inga hemligheter, dom är överasfalterade, bortlysta av starka ljus och finns därför inte. 

*

Ändå är det hemligheterna som kan få oss långsamt förstå vad det var vi skulle göra, där. Eller där. Var spelar ingen roll, våra uppgifter finns där vi är, där vi råkar vara.  Carpe Diem är ett modeord som förlorat sim mening. Ta vara på chanserna, missa inte det spännande är nog den vanligaste tolkningen. Ta vara på glädjen och de lyckliga stunderna, javisst, men ta lika väl vara på sorgen och tvivlet  och motgången. Och dom regniga , grå höstdagarna.

*

Förstora gärna!

*

***

Inlagt 2017-06-20 00:18 | Läst 300 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vacker bild och vacker text. Njuter av att promenera eller cykla på grus i den mån det går där jag bor, fler borde njuta av knastret av grus :-)
/Janne
Svar från Khalad   2017-06-21 18:16
Tack Jan! Grus är fint!/ Björn T
En riktig pangbild! En vinnarbild!
Svar från Khalad   2017-06-21 18:16
Tack för det Ragnar!/ Björn T
Kloka ord Björn! Vår inställning till livet spelar stor roll. Jag gillar också småvägar! Det är en väldigt skön stämning i bilden och du har lyckats perfekt med bildbehandlingen. Centreringen gör den lugn och fin. De gula blommorna som kantar vägen är extra fina (ser inte vad det är).
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad   2017-06-21 18:18
Tack för det Bjarne! Tror det var smörblommor på ena sidan (höger) och ngt annat på andra/ Björn T