Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NATURROMANTIKER KANSKE?

***

Har ganska nyss kommit hem från en bildvisning jag haft på IOGT-NTO i Finspång i kväll. Tema Naturbilder från Finspångstrakten. Och eftersom jag varken är vildmarksfotograf , fågelfotograf eller djurfotograf får jag ju tänka till lite, vad "är" jag egentligen, jag som inte gillar etiketter? Naturromantiker var ett ord jag använde. Vi var inte så många, tio kanske, men det är alltid roligt att få visa bilder live, det känns mer meningsfullt än många andra sätt. Feed-back´n är direkt, och bilder från hembygden är alltid uppskattade. Jag startade med några bilder från trädgården och spiralade mig så allt längre ut, dock hela tiden Östergötland. En timme och ett 80-tal bilder. Här kommer några. 

*

Tulpanblad på gräsmattan i trädgården

*

Tärnor på klippan i Mäseln

*

Blåsippa vid Mäseln

*

Höstbild Mäselnspåret

*

Mossa vid Lill-Skiren

*

Slottsparken

*

Humleblomster, Risinge

*

Kajorna och nymånen, centrum

*

Kulturbygd vid Annsjön

*

Det mörknar vid Annsjön

*

Ute på Östgötaslätten

*

***

Inlagt 2019-02-28 22:32 | Läst 679 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Naturromantiker är väl inte helt fel..det är så mycket skit och elände ändå i världen så det måste kopplas bort ibland. Fina bilder från visningen, gissningsvis rev du ner så mycket applåder det gick att få från tio pers..
Mv/Gunte..
Svar från Khalad   2019-03-01 18:52
Tack Gunte, mycket stillsamt, gissar att medelåldern var densamma som min ålder ungefär, men klart uppskattat, hälsningar/ BjörnT
Pelarbilden, på mittpelaren finns nåt skräp högst upp, det trodde jag du skulle klona bort?😉 Nej nu var jag tråkig. Det här var en bildsvit som på ett bra sätt representerar dig som den naturromantiker du är. En god blandning av din konst. Lyckliga dem som fick ta del av detta!
Svar från Khalad   2019-03-01 18:58
Hej Ragnar. jag missar ofta sånt. I det här fallet kan det mkt väl vara rappningen på pelaren, den är bitvis dålig, men jag hade ju kunnat ta bort det oavsett det är skräp på sensorn eller skada på pelaren :-) Tack för trevlig kommentar!/ Björn T
Hej Björn.
Det er ikke nogen skam at være romantisk.
Jeg gillar hele din serie, men dit "puffbild" har noget særligt over sig og det bliver en favorit.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad   2019-03-01 18:59
Hej Erik, det är alls inget jag skäms över, fotovärlden är full av realister :) Hälsningar och tack för trevlig kommentar/ Björn T
Naturromantiker är inte fel alls! Om man nu behöver sätt en etikett. Du har många riktigt bra bilder här. Om jag ska nämna några som jag gillar extra så är det tulpanbladet, blåsippan, vid Annsjön och sista. Jag känner igen sista som du hade som svartvit variant, och jag tycker den svartvita är ännu ett strå vassare!
Ha det gott i helgen!
BJarne
Svar från Khalad   2019-03-01 19:09
Hej Bjarne och tack för som alltid trevlig kommentar! Naturromantiker är ett begrepp som funkar för mig själv också så det har jag alls inget emot att använda ibland. Stämmer bra det där med sista bilden, det var den jag visade svartvit i en annan blogg och ser man med, vad ska jag kalla det, fotoutställningsögon, är den (svv) klart ett snäpp vassare. Men som sagt, här var naturkänslan och igenkänningsfaktorn viktigare, hälsningar/ Björn T
En fin naturserie, tittar lite extra på höstbilden, den är så vackert soft kanske längre tid och röreseloskärpa i bladen eller något i redigeringen? Vacker om inte annat
Svar från Khalad   2019-03-02 11:57
Tack Peter, det är redigering i höstbilden som ger oskärpan, har använt någon av profilerna i Color Efex Pro, det finns flera som softar i önskad omfattning, kommer inte ihåg exakt vilken jag använde/ Björn T
Hej Björn. Jag förstår att bilderna uppskattades.
/ Bengt H.
Svar från Khalad   2019-03-02 11:57
Tack för vänlig kommentar Bengt!/ Björn T
Det här var många fina bilder oavsett vad du vill kalla dig. Snyggt urval!
Hur kom det sig att du visade bilder för IOGT?

Hälsningar

Jörgen
Svar från Khalad   2019-03-03 22:03
Tack för vänlig kommentar Jörgen! Så här är det - när jag gör bloggar med bilder från Finspångstrakten delar jag ofta bloggen på FB-sidan "Finspång i mitt hjärta" Han som är ordf för Finspångsföreningen har sett och gillat en del av de bilder jag lagt ut och därför tagit kontakt med mig på nätet. Många hälsningar/ Björn T

Innehållskategorier