Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NORRKÖPING: INDUSTRILANDSKAPET, STADSFÖRTÄTNING OCH NÅGRA SVALOR

***

Vi var ju där i förrgår också, samma ärende, I:s tandläkarbesök. Där fanns också 30 minuter typ för fotografering. Fortfarande 99:an med 135:an.

*

Ett och annat måste spärras av, jag gillade den här svarta höga grinden, snygg inramning till den gamla byggnaden på andra sidan

*

Här har definitivt svalorna kommit också. Och det gick att få ngt användbart med den klumpiga 99:an med den ännu klumpigare 135:an! Ladusvala!

*

Hussvala

*

Med 135:an kanske det ser aningen trängre ut än det är i verkligheten, men inte mycket. Helt klart är att förtätningen av byggnader syns.

*

En till om förtätningen

*

*

Jag är otroligt imponerad av hur man tagit tillvara allt det gamla, det som nu är industrilandskapet, det har jag sagt många gånger. Till det vill jag lägga det alla fina möjligheter att njuta av Motala Ström som går rakt genom landskapet. Dels alla broar utefter sidorna och tvärsöver, det jag visade i gårdagsbloggen. Men också dom långa fina trädäcken som finns lite här och där, suveräna under sommarhalvåret för att sola, träffas eller bara prata en stund.

*

*

Det  jag inte alls har bekantat mig med är kvälls- och nattlivet. Än. Ålder är väl bara en siffra väl? 

*

***

Inlagt 2023-05-25 16:25 | Läst 948 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, ögonöppnare för mig som borde sett men inte sett!

Norrköping är en ganska så tätbebyggd stad och att lirka in nya hus pågår. Ibland spårar det ur, eller vad man nu kan säga om då det nya inte bara har destign som bryter av utan annan skala. Det du visar har anpassats i skala och färg.
Svar från Khalad 2023-05-25 17:18
Det finns inga borden Måns, du har sett andra fina motiv, men tack! Till och med jag ser att anpassning finns och den är bra!
Hej Björn.
Det är en väldigt fotogen stad med många motiv – speciellt för att det finns vatten så nära och mitt i staden.
Trevlig serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2023-05-25 20:50
Det är det - precis som Roskilde! Tack för det Erik!
Rätt mäktigt hur dom får till det i byggnad och färg. Norrköping är helt outforskad mark för mig men motiv verkar det finnas. Väldigt fina bilder överlag..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-05-28 19:57
Hej Gunte, i Norrköping och med industrilandskapet tycker jag arkitekter och kommun gjort ett suveränt arbete. En hel stadsdel av gamla fabriksbyggnader har återställts och restaurerats till en fungerande modern stadsdel med full verksamhet i näst intill vartenda hus. Där har har ju Måns här på bloggen varit med och gjort en bestående insats för staden, roligt! Tack Gunte!
Det är ett toppenbra ställe för foto! Jag passar alltid på när jag får chansen. Min favoritbild är första "förtätningen med 135:an. Gillar kompositionen i den jättemycket.
Hälsningar, Bjarne
Tack för det Bjarne, håller med om att den första av dom två är mer ren i sitt uttryck, inte så mkt grönska utan det är just byggnaderna och deras linjer som får dominera!