Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NOWHERE TO GO, NOTHING TO DO

***

Trots det sparsamma ljuset dom här gråmulna dagarna i slutet av november finns det där, ljuset och skiftningarna. Inget är inställsamt och lättköpt och är jag inte på humör ser allt mest grått och fuktigt ut. Låter jag däremot hjärtat finnas med är det lika vackert som vanligt därute. Ofta känner jag att jag behöver hösten. Den ställer inga krav, den låter mig vara som jag är och ta allt i mitt eget tempo. Under våren går allt så fort, tänk om jag inte hinner med att leva allt jag borde? Och sommaren, som ska ge oss allt vi saknat så länge? Hösten har inget av det där, allt är som det är. Vad var det hon sa, Premleena? All is OK, nowhere to go, nothing to do. Peace is there.

*

Alla bilder är från dagens promenad ute vid S:ta Maria Risinge

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-11-26 23:15 | Läst 1141 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Här var hjärtat med! Jättefina bilder, först tyckte jag den med röken hade nåt extra men sen fastnade jag mest för fyran, landskapet, och trean från slutet, dropparna, fina alla.
Svar från Khalad 2022-11-28 21:18
Tack för det Måns! Hade tänkt höra av mig för att se ok vi kunde hitta fikatillfälle denna vecka, I skulle varit på särskilt boende. Nu hade dom fem konstaterade Covidfall där denna vecka så vi avstod. Vi har visserligen nyss fått femte sprutan men tycker det är bra att undvika ändå, inte minst för att sprida vidare. Jag återkommer.
Måns H 2022-11-28 22:34
Bra att ta det försiktigt! Det ska gå att hitta fler tillfällen!

Jag hade ju covid för några veckor sen och dras fortfarande med lite sviter. Testat negativt 2 ggr sen dess.
Bra komponerat och utnyttjande av teleperspektivet.

Jag känner ungefär som du inför hösten. Det är en uppsamlingens tid, en tid för kontemplation och begrundan.
Svar från Khalad 2022-11-28 21:19
Tack för det Peter, också hösten behövs :-)
Jo fördelen just nu är väl att man kan koppla bort fotograferandet, vädret ger en knappt lust att gå ut överhuvudtaget. Man får helt enkelt redigera lite bilder från de bättre dagarna mellan skidåkningen på TV. Du fick några bilder som speglar känslan av det råa och kyliga
Svar från Khalad 2022-11-28 21:20
Så kan man också göra, tack Peter!
A precis så...och det kom ju fram i dina foton
Nu har det lagt sig och det lugna märks
/N
Svar från Khalad 2022-11-28 21:21
Tack Nini, roligt att fler känner samma!
Ja, det är skönt med mindre krav nu. Det är grått och blött, lika bra det. Och en bra tid att elda gamla löv, ris och kvistar som synes på första bilden.
Svar från Khalad 2022-11-28 21:22
Precis, det passar bra, tack Stefan!
Du har fångat årstiden mycket bra. Tänkvärt om det där med en kravlös tid. Något att lägga på minnet! Andra bilden med vägen är extra fin tycker jag liksom tredje från slutet där dropparna lyser upp mycket fint.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2022-11-28 21:22
Kul att du gillar, tack Bjarne!
Visst är det grått och ibland känner man sig nedstämd. Det gäller att kämpa på ändå, vi är här nu och får leva samt rätta oss efter det. Dina bilder har verkligen stämning och varje bild har något grönt som trots allt är en skön färg. -Gillas!
Svar från Khalad 2022-11-28 21:24
Tack för det Morgan, humöret ändrar sig alltid, ingenting är sig exakt lika från dag till dag!
För mej så får den gröna höstsådden representera något att se fram emot, nytt vete som gror och spirar men som måste ha en vinter för att bilda ax. Du har med det med i flera av dina bilder, men det är kanske inte så många som tänker på det. Annars fastnar jag för detaljerna i tredje och sjunde bilden. Visst har hösten sina fina ögonblick även när det är mulet och småregnar, tempot är definitivt mer stillsamt i naturen (men för mej väldigt mycket att göra på jobbet istället :-).
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-11-28 21:25
Tack Lena, där finns ju alltid saker att se :-)
Både detaljer och helheter i härlig blandning, en promenadväg i högsta klass.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-11-30 14:03
Hej Gunte, det är en fin promenadväg, instämmer, tack!