Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OGRÄS? - JA, HAMPDÅN!

***

Under förmiddagspromenaden idag såg I den här fina blomman på fälten vid Saxevägen. Vi tog med ett exemplar för att kolla med våra floror och det visade sig vara hampdån (Sven-Erik, var snäll och kolla!). Ett besvärligt ogräs, svårt att bli av med. Ogräs? Bli av med? Vårt examinationsexemplar hamnade i en liten vas och därför gick det lätt att fota med en dörröppning som direkt gav mörk bakgrund.

*

*

Nu har det slutat regna och i morgon lyser solen, natti natti!

***

Inlagt 2017-07-16 23:44 | Läst 1144 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja fy! Ogräs.. Hur vackert som helst! Ser nästan ut som små färgade insekter som sitter där..
Hälsn!
Svar från Khalad   2017-07-17 11:25
Ja, precis, tack Jan!/ Björn T
Måste vara en växt som lever på insekter ser det ut som..jag har inte sett detta ogräs ännu..är en vacker blomma som du tagit en tilltalande bild på.
god natt
Gun-Inger
Svar från Khalad   2017-07-17 11:26
Håller med dig, så ser det ut, tack GIA!/ Björn T
2017-07-17 06:27   Sara jonsson
Vilken fin bild. Jag har följt dig ett längre tag nu då jag läste du håller till i Korsheden. Vi åkte förbi Korsheden igår då vi var på väg till min bror i Söderbärke med familj för att gratta hans två tjejer. Är uppväxt i Ludvika men sommarstuga i Barken. Killingholmen men den har min bror tagit över då min far gick bort 2007. Min mor och hennes man bor i Smedjebacken. Jag i Grycksbo. Själv diktar och fotar jag mycket. Tyvärr opererad för lungcancer men ej så pigg i nuläget. Men en underbar natur vi har. Tack än en gång för denna sida.
Svar från Khalad   2017-07-17 11:33
Tack för en trevlig kommentar Sara! Också jag är fö uppväxt i Ludvika, därtill född i Falun faktiskt.Och vi har en helt fantastisk natur, på de flesta platser i Sverige. Vi bor fast i Östergötland och där är också vackert. Har du någon egen hemsida där du visar det du skriver och fotar? Jag gav fö ut en foto- och tankebok (Hjärtats Röst) 2015 med rätt mkt text som kan sägas vara på prosalyrik. Bilderna är till stor del här uppe från södra Dalarna även om det inte gäller alla. Hoppas du återhämtar dig från lungcancern! Trevlig sommar!
Det var ett synnerligen vackert ogräs. Jag åkte förbi åkrar med vete och blåklint igår, ett annat exempel på ett väldigt fint ogräs.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2017-07-17 11:35
Tack Lena, blåklinten är också väldigt vacker!/ Björn T
Vacker blomma ogräs är den mer vanlig norr över Har inte sett denna blomma är den närbesläktad till plister Snyggt fotograferat fin blomma // Gert
Svar från Khalad   2017-07-17 21:36
Tack Gert, tror den är vanlig i hela landet!/ Björn T