Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ON THE OTHER SIDE (4)

***

Javisst ja, baksidesserien. Det här är baksidan på vårat dusch- och bastuhus i Korsheden. Här hamnar en del skrymmande saker som tål att vara ute, trappstegar tex. Men också diverse byttor, uppenbarligen dags för en rensning. För att inte tala om dom två altantrapporna i förzinkat stål, dom har stått här sen vi bytte till trätrappor hemma i Finspång, det är nog 20 år sen. Nej förresten, 30 skulle jag tro. Skulle nån vara intresserad skänker jag dom gärna. Det emaljerade handfatet är från tiden utan pump och vattenslang, vi hämtade vatten i hink från en ytbrunn säg femti meter bort, I:s mamma skrubbade potatis i det fatet. Måste rensas i sommar, det ser jag. Just nu hinner jag inte, vi åker hem i eftermiddag.........Efter en superfin vecka.

*

*

***

Inlagt 2022-04-23 09:59 | Läst 1405 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
"Sommarjobb" eller ej...
Det blev ett vackert kompnerat stilleben i lite större skala!
// Conny
PS Som pensionär väljer man när man vill arbeta 😁
Svar från Khalad 2022-04-24 18:56
Vackert och vackert , men tack Conny! :-)
Foto som taget från baksidan huset på ön. Känns igen med värme.
/N
Svar från Khalad 2022-04-24 18:57
Där ser man, tack för det Nini!
Baksidor bra bloggidé och självrannsakan är inte alltid fel! Tämligen prydlig bråte, nästan fotogenisk.

Min baksida på tomten på Gotland återfinns utanför tomten. Den som bodde innan inhämtade muntligt tillstånd från pastoratet (som äger marken ifråga) att ha komposten där. Och jag har fortsatt. Det är noll insyn och jag lägger bara dit sånt som förmultnar med tiden men marken är inte min.
Svar från Khalad 2022-04-24 19:00
Det låter smart att ha baksidan på grannens tomt :-) Vi har ju en kompost i den gröna plasttunnan till höger, krav från kommunen. Tack Måns!
Du hade ju mycket tåligare saker på din baksida. Jag rensade min baksida när vi var i Kungsbacka i påskas. Det tog först några timmar att komma fram till baksidan sly hade växt upp och täckte hela gången, fick klippa och såga mig fram. En del hade växt fast i pappen på taket, när jag väl hade kommit fram så upptäckte jag ett rostigt oljefat, en båtkärra, några rostiga hinkar, ett antal pallbockar för att måla fasaden. De gick inte att använda för de var samtliga helt genomruttna, det blev att släppa fram allt för transport till återvinningen. Behöll båtkärran det såg ut att kunna användas efter lite kärlek. Har inte varit på baksidan på 10-15år och det märktes 😊
Svar från Khalad 2022-04-24 19:02
Det låter som du fick mkt jobb där men skönt när det är gjort! Mitt står kvar däremot…….Tack Peter!
Det var en relativt välskött baksida, själv har jag bara ett par snöskyfflar ståendes. För de som bor tätare blir ens baksida en annans framsida.
Svar från Khalad 2022-04-24 19:03
Allt är relativt men jag håller med, det är inte så farligt. Tack för det Stefan!
Intressant kollektion med gammalt och nytt. Fågelmatare ser jag också. jag känner ju till huset du fotat men har aldrig sett baksidan :-)
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-04-24 19:06
Ja, lite blandar är det. Fågelmatarna kom aldrig upp i vinter, jag/ vi har inte varit där alls i vinter, tack Lena!
Hej Björn.
Du är på gång att utvecklas till den svenska "William Eggleston" :-) Den sortens motiver som jag också jagar då och då - gillas mycket.
Med många vänliga hälsningar.
"Erikston"
Svar från Khalad 2022-04-24 19:08
Det kanske vore roligt, motiv finns nog överallt, tack för det Erik/ Björnston :-)