Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PÅ FÅGELEXKURSION

***

Efter att i regnet ha ägnat förmiddan åt räkningar och telefonsamtal och annat oviktigt lättade det ett tag mitt på eftermiddagen.  Och jag tänkte på Lenas blogg om and(e?) fotande som ett slags träning i fågelfoto och det behöver jag. Och kan ni i Stockholmsområdet åka till Råsstasjön för fågelutflykter tyckte jag att jag kan åka till Strömmen i Norrköping på fågelexkursion. Och jag kan ju bara berätta hur imponerad jag är av alla ni (Lena, Stefan, Gert, Jan.....) som verkligen fotar fåglar - örnar och hökugglor, hägrar och strömstarar och flygande! Efter en timme därinne och typ 165 bilder har jag kanske tio skarpa bilder på änder som promenerade kring fötterna på mig eller simmade fem meter ut - dom flesta dock fortfarande oskarpa. Och visst, kanske fem gånger, fick jag syn på en flygande fågel i sökaren, men sen tar kameran (eller skulle det kunna vara fotografen?) ett par sekunder till på sig att försöka fokusera och då är fågeln ifråga för länge sen försvunnen ur sökaren. Suck!

*

I alla fall blev det några bilder på en gräsand i tvagningstagen, han var ensam just då så det var ingen uppvaktning. Men jag ska visa barnbarnen att det finns fler som har kul i badet!

*

*

*

Och tom jag ser ju att det går att få skarpt med Tamronet, så ett porträtt får också komma med

*

****

Inlagt 2017-02-27 23:09 | Läst 4971 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn.
Jeg har det på samme måde - jeg er misundelig på alle dem du nævner og har sagt det til de fleste.
Dine tekster er imidlertid altid i top - også her. Du har da fanget et meget fint portræt af Gråanden, som den hedde på dansk.
Venlig hilsen og god nat.
//Erik//
Svar från Khalad 2017-02-28 22:19
Tack för vänliga ord Erik!/ Björn T
Detta är den fågel som de flesta tycker så mycket om särskilt barnen.
En utställning utan en and brukar jag skoja och säga är ingen utställning.............
lycklig du över dessa bilder skall du vara.
God natt
Gun-Inger
Svar från Khalad 2017-02-28 22:20
Det är jag! Är varken missnöjd eller avundsjuk, bara oerhört imponerad av vad dom som har erfarenhet kan!Tack GIA!/ BJörn T
Kanon! Jätteskarpt. Otrolig badaktivitet i bild 2, och fint porträtt i sista. Gräsanden är en fin fågel, tar ofta bilder på den själv.
Svar från Khalad 2017-02-28 22:21
Tack Stefan, nu vet jag att jag inte kan skylla på objektivet, gissar att det beror på mjukvaran (fotografen) när det blir oskarpt/ Björn T
Ja, det är lite teknik att fånga dem flygande...Badande fåglar är alltid härliga att se och fotografera. Änder och gäss badar med sån frenesi. Det ser ut som äkta badglädje och den här ser ju ut att "sjunga" också. Porträttet blev mycket bra i det mjuka ljuset.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-02-28 22:22
Tack Lena, jag får ligga i och träna mer!/ Björn T
Fina färger i den fågeln och sista är ju riktigt fint knivskarp!
Svar från Khalad 2017-02-28 22:22
Tack för det Dan!/ Björn T