Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PÅ VÄG

***

På väg är vi väl alla. Frågan är vart. Själv har jag varit övertygad om att jag går efter ljuset, hur jag nu ser det. Ju äldre jag blir, desto osäkrare blir jag. Inte bara över ljuset, utan över det mesta. Nästan allt jag trott mig veta har visat sig vara , ja, kanske inte fel, men i alla fall begränsat till stunden. Det enda jag vet något om är mitt eget hjärta, om ens det. Sen ett tag mår jag inte så bra men jag vet inte ens om det är hjärtat, själen eller kroppen. Eller så är det bara lyxtänk eftersom jag varken svälter är har det svårt. Jämförelsevis. 

*

Bilden är från Ludvika idag

*

Samma bild croppad

*

***

Inlagt 2019-10-21 22:55 | Läst 2752 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Jag känner på samma sätt i dag - kan det vara någon slags vinterdepression som lurar? Jag har annars aldrig lidit av tidigare.
Jag kan se att "brosten" - kullstenar har lagts i Ludvika. De finns överallt här i Roskilde.
Nummer 1 är bäst, tror jag, där man kan se den miljö som mannen rör sig i.
Med många vänliga hälsningar från Erik i ett grått och tråkigt väder här i Roskilde.
PS: Vädret hjälper inte heller på humöret.
Svar från Khalad 2019-10-22 14:11
Tack Erik, kullersten, eller bara gatsten, är en vacker gatubeläggning, mkt vackrare än asfalt. Och visst kan hösten bidra!
Fina tänkvärda bilder, allt som händer i välden tär på våra själar, det är lite för mycket kaos i snart när alla världsdelar + klimatkrisen, vi har det så bra här fortfarande, men hur länge till, o hur ska det gå för barn o barnbarn, man kan tyvärr inte undgå dom funderingarna och det set tyvärr inte ljust ut. jag är inte religiös, jag tror bara att förnuft o vetenskap o solidaritet kan rädda mänskligheten, vi får inte låta girighet o korruption ta över o besegra demokratin. Hälsn, LO
Svar från Khalad 2019-10-22 14:13
Det är alldeles sant, tack LO!
Om man inte blir deprimerad i den tid som är då är man nog sjuk.

Men i mörkret kan jag ibland sjunga med i refrängen:

"Någonstans bland alla skuggorna står Jesus, för att hjälpa dig i nöden är han där.
Ser du efter, skall du finna att där står han, för att lätta alla bördor som du bär."

 
Svar från Khalad 2019-10-22 14:19
Så kan man nog tänka, hälsningar
Känns helt naturligt att ha sådana här funderingar.. det visar väl bara att man är en 'reflekterande och resonerande' människa! Vad är rätt och vad är fel, hur ska man tänka osv.. Tror det viktiga är att hänga med i 'nuet' och följa allt det konstiga som händer runt om i världen, så 'ofiltrerat' som nu är möjligt.. och inte skärma sig i 'filterbubblor' som tycks förekomma lite överallt nu för tiden, mestadels i sociala medier kanske.. Snart kommer kanske Sidensvansarna åter, då är det högst legitimt att 'skärma' sig från det mesta.. :-)
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-10-22 14:26
Så är det kanske även om jag tror att min nedstämdhet har mer närliggande förklaringar, dels mina ryggproblem som gör aktiv fotografering allt svårare, dels och framförallt I:s Alzheimer, tack Jan!
ehrsa 2019-10-22 17:40
Aaa! Ja, då är det verkligen inte så konstigt.. Ha det så bra det går, i nuet!
Hälsn!
Människolivet är så kort att det är det är svårt att hinna med att bli klok (vis). Har länge vetat var jag kom från och vart jag var på väg, det är ju praktiskt. Men nu är jag inte så säker längre på detta. Dock vet jag vad jag vill, det är ju alltid något.
Svar från Khalad 2019-10-22 22:10
Tack Stefan! Det är bra att veta vad man vill, tror jag i alla fall, själv vill jag olika hela tiden......Många hälsningar/ Björn T
Jag såg i svaren att det inte bara är höstmörkret som tränger sej på och tär på humöret. Det måste vara en oerhört tung situation att leva i och med egna krämpor som inte ger sej måste det vara svårt att samla den kraft man behöver.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-10-23 20:46
Tack Lena, det finns många glädjeämnen fortfarande också! Har nog aldrig varit riktigt deprimerad men känner mig lite mer låg än vanligt sen en tid, utan det vanliga drivet, men det ändrar sig säkert.