Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE - ISLANDSFÖLET

***

Igår kom Per Stockberg på sin fyrhjuling ikapp mig utefter vägen som går in vid S:ta Maria. Vi känner inte varandra men pratar ofta en stund när vi möts, vi går ju därute ett par gånger om dagen I jag. Just den här gången gick jag själv. Med sig har han isländska fårhunden Dis, som vanligt sittande på tanken mellan hans armar. Han skulle ut och se till sina islandshästar i hagen.

Några dagar tidigare hade jag tagit lite bilder på det nyaste tillskottet i hagen, ett föl till en av islandshästarna. Per kunde berätta att fölet var tre veckor gammalt.

*

*

Undrar, kan man äta det här?

*

Stilig värre!

*

Här finns mat jag känner igen

*

Du och jag mamma!

*

***

Inlagt 2022-09-07 21:26 | Läst 1696 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn - dejlige billeder - allesammen.
Især hunden med sin stolte ejer og føllet som går til sin mor - super.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2022-09-08 13:32
Tack för det Erik, uppskattas som vanligt!
Fina bilder ser idylliskt ut
Svar från Khalad 2022-09-08 13:33
Tackar, instämmer"
Mycket söt den lille. Märren har ögonen på dig, full koll. Bra bild på vännerna och arbetskamraterna på fyrhjulingen, nya tider.
Svar från Khalad 2022-09-08 13:33
Tack Stefan, det har hon säkert!
Vackert, islandshästar är verkligen fina.
Svar från Khalad 2022-09-08 13:33
Det är dom, tack Morgan!
Mycket fina bilder på fölet och stoet. Helt i min smak. Den har nog börjat smaka på den gröna men vill förstås helst ha mjölk. Sista bilden blir nog favoriten. Jag åkte så med en kelpie (vallhund) på fyrhjulingen när jag jobbade i Australien i början på 90-talet. Ibland satt hunden bakom mej men då hoppade de av ibland när den blev för ivrig.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-09-08 22:19
Hej Lena, tack för kommentar! Det ser väldigt trevligt ut, kommer ihåg att du berättat lite om dina äventyr i , kan tänka mig du har fina minnen!
Fina bilder på fölet och stoet.
Svar från Khalad 2022-09-08 22:19
Tack Torbjörn!
Härliga bilder Björn :-)
Speciellt den första med Dis & husse som påminner om Stig & hans hund Cilla som också sitter på tanken när Stig kör sin fyrhjuling :)
Svar från Khalad 2022-09-09 18:52
Hej Joakim, förstår att det inte är så ovanligt efter att ha läst din och Lenas kommentarer. Det ser väldigt trevligt och mysigt ut. Tänkte förresten på dig när jag läste inlägget om naturfotografins död av Terje. Du hör ju definitivt till dom som verkligen vill ha den ursprungliga upplevelsen, den av människan opåverkade (nästan) upplevelsen men jag har uppfattat att du inte heller ogillargömslen, det är ju liksom en annan gren bara. Tack!
Joakim88 2022-09-09 20:21
Hej Björn, ja det är lite vardag för oss det där. iaf på våren/sommaren :-)
Tack, lite så kör jag. Vill gärna ha havsörnen i sin "naturliga" miljö. Det blir helt andra bilder samt en upplevelse när man sitter där gömd som inte går att få i ett "vanligt" gömsle. Nu kan ju inte alla som vill fotografera rovfåglar göra som jag gör. Det är ju som du skriver att jag varken är för eller emot betalgömslen då jag själv har suttit i många. Däremot så blir det förmodligen inga mer örngömslen för min del framöver. Är så otroligt glad över att mitt egna arbete har lyckats så bra som det har gjort nu :-)