Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE - ÖSSBY

***

I morse fick det bli Risinge Össby för morgonpromenaden. Nog för att det grönskar alltid men faktum är att gult snart är lika vanligt. Maskrosorna - vilken sort det nu är, det lär finnas upp mot 10 000 maskrosarter - ger verkligen färg åt landskapet också.

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-05-14 12:46 | Läst 2211 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Väldigt vackert! Nog kan säkert Maskrosor upplevas som ogräs beroende på var de växer så klart.. men den är väldigt vacker också! Kul att göra visselpipor av 'rören' med också! Nyp av 5 cm (eller mer) av 'röret' till en blomma, nyp ena änden av röret mellan tumme och pekfinger, stoppa in några centimeter i munnen och blås och du har en visselpipa.. smalt rör pipigare pipa, grövre rör mera bas.. gör flera i olika rörstorlek och blås i alla på en gång i munnen.. brukar locka till skratt! :-) Så lättroade var 'vi' som barn.. Kan smaka lite beskt av den vita saften efter ett tag, men Maskrosor är ändå ätbara..
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-05-15 12:03
Maskrosor är vackra både när dom blommar som bäst och när dom har sina dunbollar med paraplyfröerna, tack Jan! Får prova det där med visselpipor nå´n gång/ Björn T
Vilka härliga sommarbilder !
Säga vad man vill men maskrosor gör landskapet vackrare, inte lika snyggt med BARA grönt :-)
ing-marie
Svar från Khalad 2018-05-15 12:03
Maskrosor lyser upp hela landskapet, håller helt med dig, tack!/ Björn T
Vackra bilder av ett kulturlandskap och även hos mig börjar Maskrosorna slå ut på gräsmattan och det är en hopplös kamp att försöka bli av med dem så jag har givit upp. Men man kan ju om man får lust göra Maskrosvin av dem, det gjorde jag och min hustru några gånger på 80.talet och det var inte så komplicerat, och recept finns förmodligen på Google. Den första bilden gillar jag med grusvägen i förgrunden och Maskrosängen där bak, mycket fint.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2018-05-15 12:05
Inte heller maskrosvin har jag provat men vet att det funkat, tack Stig. Nu kommer sommaren med stormsteg!/ Björn T
Vilka härliga bilder! Denna lantliga miljö får mig att tänka tillbaks när jag var liten grabb och spenderade somrarna hos farmor och farfar på landet. Tack för de fina bilder som tog fram fina minnen.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2018-05-15 12:06
Tack för det Johnny, roligt att du gillar bilderna! Och du är inte ensam om att ha minnen från landet.....Hälsningar/ Björn T