Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGEPROMENADEN

***

Vi går den varje dag, för det mesta två gånger om dagen. Enformigt? Inte alls, vackrare promenadväg är svårt att hitta. Såklart finns det många fler vackra promenadvägar men I mår bra av att känna igen sig så mycket som möjligt, i en värld som blir allt mer svårbegriplig. Just den här eftermiddagen, i söndags eftermiddag, gick jag själv, ändå blev det samma. Klart och vindstilla, med en temperatur som snabbt föll när solen sjönk. Och med mer uppmärksamhet på tänkbara fotoobjekt än när vi går båda. A99:an med 135:an. Inga märkvärdigheter, alla bilder är från samma promenad. Ja, utom den sista då som jag fotade på hemvägen. Dom flesta träd är avlövade, utom ekarna som alltid är sist. 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-10-27 21:53 | Läst 2453 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag förstår att ni gillar att gå här. Jag åker gärna tillbaka till platser där jag varit massor av gånger förut bara för att se hur det ändrats lite sedan förra svängen. Det blir ju inte så ofta som era promenader men det är ju en del annat som styr vardagen. Höstlöv och lågt stående sol blir mustiga fina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-10-29 20:40
Tack Lena, ställen man tycker om återvänder man ju gärna till. För oss är det ju lite speciellt. I kommer ju inte ihåg var vi brukar gå, trots att vi går där ett par gånger om dagen. Däremot känner hon väl igen sig när vi är där och jag uppfattar att hon blir trygg av det. Tack för fin kommentar!
Vackert glödande bilder.

Nummer tre har samma lugnande effekt på mig som den svartvita jag fick "låna" av dig att ha som skrivbordsunderlägg. Mönstret får spänningar att släppa hos mig.
Svar från Khalad 2021-10-29 20:41
Hej Måns, det är ju lite liknande struktur på bilden, ett oregelbundet och ganska tätt nätverk. Tack för att du skriver och berättar!
Mycket fin och omväxlande promenadväg ni har.
Blir väl ofta så att man går samma väg på vardagspromenaden. Ser förändringar och upplever årstider.
Svar från Khalad 2021-10-29 20:43
Tack Margareta, visst är det så, och vi gillar vår promenadväg :-)
Blir imponerad av att Du lyckats fånga myggorna som dansar i solljuset.
Hälsningar Ingemar C.
Svar från Khalad 2021-10-29 20:44
Hej Ingemar, jag tog väl ett tiotal bilder och fick några skarpa. .Oftast försökte jag fokusera på marken under myggorna :-) Tack för fin kommentar!
Fin höstnatur i glödande vackert ljus..
Är det Hiawatha som skickar röksignaler ;)
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-10-29 20:46
Tack för det Gunte, alltid fint med lågt stående sol. Och såklart är det lille Hiawatha som gör rökpuffarna.....
Ja det var många fina bilder Björn! De intensiva höstfärgerna med mättade gula nyanser är mer färgrik än vårblomningen tycker jag. Fastnar särskilt för bild 5 och 6 där löven lyser lite i bakgrunden.
Svar från Khalad 2021-10-29 20:48
Tack för det Stefan, släpljus är väldigt tacksamt. Femman och sexan är ju tagna i närmast exakt motljus för att få myggorna synliga :-)
Hej Björn fina bilder alla de jag gillar är den solbelysta furan och gården snyggt Hälsningar Gert
Svar från Khalad 2021-10-29 20:49
Tack för det Gert, det där släpande ljuset från en sol som står lågt är tacksamt!
Vackra bilder och det kan aldrig bli enformigt när man vandrar i naturen, man ser alltid någonting nytt, ljuset faller olika och så de magiska färgerna i hösten.
Ni har en härlig promenadväg.
Hälsningar
Stefan
Svar från Khalad 2021-10-29 20:54
Tack Stefan, naturen bjuder alltid på nya upplevelser. Och vi gillar verkligen vår promenadväg. Igenkännandet är också viktigt för min fru som har en Alzheimerdiagnos..
Hej Björn - jeg kan godt forstå, at du og I er glade for den natur. Du viser også, at der kan tages meget forskellige fotografier fra dette megst smukke område.
Med mange venlige hilsener til jer begge to her fra Roskilde/DK.
Svar från Khalad 2021-10-29 20:56
Hej Erik, ibland är det roligt att kunna visa en serie, dessutom inbjuder den här vägen till det. Tack för fin kommentar!