Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ROCKEFELLER CENTER TILL FINSPÅNG?

***

Jo, jag vet, det finns en skridskobana i centrala New York, vid Rockefeller Center. Men den är inte i plast. Och med nånstans mellan 10 och 20 miljoner människor i omgivningarna finns det alltid några som vill åka, eller visa upp sig, dygnet runt. Och där ser den upplysta isen rätt häftig ut mellan skyskraporna. Här på torget i Finspång ser det inte lika häftigt ut. Inte alls lika häftigt.

*

Innan den här plastbanan kom på plats i dagarna fanns ett stort schackspel med näst intill manshöga schackpjäser. Och en liten lekplats intill med gräsmatta. I plast. Jag såg aldrig någon spela schack där och heller aldrig några barn leka där, men jag var ju inte där hela dagarna. Det känns inte så trevligt, rätt konstlat faktiskt. Så jag förstår barnen.

*

Jag tror inte kommunen riktigt vet vad man ska göra med ett gammalt torg, det enda som finns i Finspång. Det ligger mitt i centrum, det brukar torg göra. Ofta är dom centrum för affärer och lokala verksamheter, men det kanske man inte vill i ha i Finspång, det är nog bättre att folk åker till Norrköping eller Linköping i stället. Jag har hört att det ska finnas en framåtriktad utvecklingsplan för Finspång som vill ha 30 000 invånare om några år, idag är det ungefär 20 000. Men jag tror ju inte att tivolikänsla på torget är ett bra första steg. Men jag kan ha fel, vi får väl se. Det går att åka skridskor på plasten, hjälpligt.

*

*

***

Inlagt 2018-11-30 23:27 | Läst 1284 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nu åker jag inte grillor längre men det verkar ju rätt kul med denna inrättning.
Kanske lockar fler än byggjobbare..

Mv/Gunte..
Svar från Khalad   2018-12-01 15:43
Hej Gunte, vi får väl se. Han som åker på sista bilden är en av dom som monterade "anläggningen" och som provade att det funkade. Det gjorde det men glidet var dåligt. Förstår att jag låter som en surpuppa men det är inte själva anläggningen det är fel på, det är mer att centrum håller på att tappa sina affärer, det står tomt lite överallt. Det är naturligtvis inte bara ett Finspångsproblem, e-handeln börjar sätta spår lite överallt. Just därför tror jag det är viktigt att åtminstone göra ett försök att ha en kärna av lokala affärsverksamheter i centrum, och då tror jag inte den här typen av halvpermanenta jippon är bästa sättet. Men som sagt, jag kan ha fel..... Tack för intresserad kommentar! Hälsningar/ Björn T
2018-12-05 22:57   Pekka Järvensivu
Förlåt om en "del" av mitt meddelande kommit fram i förväg. Någon snabbtangent gjorde skärmen vit. Sedan försvann mitt skrivna inlägg.
Nåväl, jag tror att kommunen vill förhindra folktomhet genom dessa åtgärder som tagits.
Att ge plats för individen. (Bänkar, schack, is med mera)
Det vi hade innan var inte direkt bättre...

Då jag på 90-talet spenderade avsevärd fritid på krog & torg fanns där säkerligen bortåt 1000 individer på torget. Detta på helger då. Korvmojjen hade bra business, vilket inte är fallet idag. Vad det beror på är nog snarast att vi har det så bra hemma att vi inte behöver vistas ute.
Teknik / lön /mat. Vi är nöjda med spel, datorer & telefoner samt snabbmat.

Jag skulle gärna se mer folk ute dagligen. Hur får man folk att vilja gå ut oftare ?
Kommunen försöker. Du eller någon annan kanske vet ?

Innehållskategorier