Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SÅ KOM DOM DÅ, SIDENSVANSARNA

***

Ja, så kom dom då, sidensvansarna. Jag var på väg ut till bilen för att åka och hämta I när jag fick syn på dom. Kanske nånstans mellan 50 och 100 som fladdrade runt i splittrade grupper mellan trädgårdarna. Men vi ligger bra till, vi har nå´t som drar. Snabbt byte till telet som låg i bilen och så några snabba bilder. Dom är ju försiktiga av sig och satte sig i björkarna längst bort förstås men några snabba bilder blev det.

*

*

*

Den jag kom närmast satte sig på den gamla TV-antennen på taket snett ovanför mig

*

Detta var vad de ville åt, miniäpplena på bukettaplarna. Jag hoppas de kalasade en stund när jag åkt.

*

***

Inlagt 2022-10-25 09:52 | Läst 1078 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Åh! De är så fina.
Fina bilder fick du i brådska.
Hoppas de mellanlandar hos mig också, har hänt ibland. Finns både rönnbär och krikon för dem att mumsa på.
Kul! Bra bilder Björn! Visst är det en extra fin känsla när dom dyker upp.. Vintersäsongen bekräftas på nått slags härligt sätt tycker jag! Nu väntar jag också på att 'siskor' ska dyka upp, jag tror mig ha hört dom lite smått i mitt närområde men inte riktigt kunna 'bekräfta' (fota) någon än.. Förmodligen sprids Sidensvansarna lite söderut på en ganska bred front..
Hälsn!
Så fint med sidensvansar, gillar de två första i björkarna. Det var länge sedan jag såg några. När jag för några år sedan jagade runt för att hitta tallbit så fick jag några sidensvansar på köpet för de konkurrerar om samma bär. Men efter det har det varit väldigt dåligt, men det är lite som ”plötsligt händer det”
Hej Björn.
Det ern meget smuk fugl, som jeg kun har set IRL en enkelt gang.
De hedder "Silkehaler" på dansk.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Vackra fåglar! Hos oss ser vi dem nästan aldrig, trots att det finns gott om hagtorn, benved och rönnbär. Eller fanns i alla fall, det saknas inte andra intressenter.
Grattis till sidensvansarna, de är pigga fåglar som man blir glad av. Det kommer säkert tillbaka för att plocka mer av de godsaker ni har i trädgården.
Hälsningar Lena
Kul där, livet på en pinne..
HaD/Gunte..