Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SÄDESÄRLAN - UTAN TC

***

Sädesärlan har nog redan varit här nå´n vecka, jag såg den första i fredags. Bilderna här från i söndags då den dök upp i synfältet medan jag fotade tofsvipor. Bilderna är alla med 400 mm utan TC och det är uppenbart att skärpan blir väsentligt bättre. Bilderna är egentligen bara tre men dom finns med och utan croppning, den första har jag tom två croppningar av. Kameran hade ingen svårighet att fokusera på ärlan och höll fokus bra.

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2024-04-02 12:33 | Läst 461 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Jag har ingen personlig erfarenhet med tele convertere - TC.
Bildkvaliteten bör vara OK om TCeren också har rätt kvalitet. Har jag läst :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Snyggt, har inte själv sett någon sädesärla än, men det kommer nog snart. Förhoppningsvis får vi lite sol snart. Det ser bra ut utan TC
Trevligt! Här brukar jag kunna se första Sädesärlan kring slutet på 'första veckan' i april.. sällan tidigare, snarare några dagar senare, och jag behöver sällan leta efter nån, känslan är att nån individ snarare söker upp mig.. Dom är så sällskapliga så plötsligt kommer det nån individ trippandes, ofta en vecka in i april, eller veckan efter.. Starar är ett par veckor tidigare, men efter dom så är det Sädesärlor jag brukar hålla lite extra utkik efter, de är en 'vårmarkör' som brukar vara väldigt punktliga, nästan oberoende av väder.. Som nu t.ex. när det kommit drygt 5 cm. blötsnö, och det fortsätter snöa..
Bilderna ser bra ut och går nog att skärpas lite till om man vill..
Hälsn!
Kul att även du sett sädesärlan, men just nu kommer det lite snö utanför så dom fick ett kylslaget välkomnande.
Det här ser mycket bra ut. Sädesärlan har fina kontraster, vilket jag har upplevt underlättar för autofokus, åtminstone på min kameran. Fina flygbilder på den lilla fågeln. Jag väntar ännu på vårens första.
Hälsningar Lena
Trevlig fångst utan anmärkning..Gillar puffbilden bäst.
HaD/Gunte..
Grattis till den nya kameran Björn :)
Det är stor skillnad på autofokusen mellan 5:an och 3:an kan jag tänka mig?
Fina bilder på sädesärlan i flykt.
Tror faktiskt att det både blir skarpare och bättre autofokus utan tc. Men jag kan ha fel :)