Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SÄDESÄRLORNA PÅ EKÖN

***

Under den sista, helt fantastiska, vårveckan har jag varit mycket ute på Ekön. Dag för dag har jag kunnat följa hur sommaren närmar sig och björkarna slår ut. Inte särskilt mkt fåglar, mest grågäss och kanadagäss. Småfåglar finns runt om men som jag promenerar kommer jag dom inte nära. Ett ställe nära stranden har jag  hittat där jag kan sitta en stund, en timme eller två. Och där har ofta kommit ett par sädesärlor som inte varit särskilt rädda av sig utan jag kunnat få lite bilder på sådär 10 meters avstånd.

*

Alla bilderna är med 100-400 på 400, dom tre sista med converter 1,4, alltså 560 mm

*

*

Tror hen skakade ur fjädrarna just här

*

*

*

*

*

*

*

*

Den här sädesärlan fanns när jag gick över bron från ön, det kändes nästan som den sökte sällskap.  Ibland liksom dansade den i luften 6-7 meter framför mig men flög aldrig undan, den satte sig gång på gång på något av räckena, ibland riktigt nära. Undrar om det var något den ville säga?

*

***

Inlagt 2020-04-24 13:56 | Läst 2498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sädesärlorna är så fina och efterlängtade när de dyker upp så här års. Jag gillar nog mest dina närbilder i detta inlägg, ibland kan man komma dem rätt nära. Den sista är nog finast med ljuset och glimten i ögat. Det kanske flörtade?
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-04-24 22:42
Dom är trevliga, tack Lena! Och gillar sällskap :-)
Det kan man undra ibland om fåglar, vad säger de till mig, oss och varandra? Senast idag var det en kaja som satte sig intill fönstret och betraktade oss i sovrummet, såg ut som om den ville något, hampfrön?
I vart fall en rad fina bilder trots det stenhårda ljuset.
Gillar mest den med blå bakgrund.
Svar från Khalad 2020-04-24 22:50
Nej, man vet inte. Men intelligenta är många, inte minst kråkfåglarna, särskilt korpen. Hörde häromdagen att deras (korparnas) hjärnor har ca dubbelt så många nervceller/kopplingar per viktenhet jämfört med människan,. Tack Stefan!
Hej,
En fågel som bär sommaren med sig. Enkla och fina bilder.
Ha det försiktigt
Bob
Svar från Khalad 2020-04-24 22:50
Tack för det Bob!
Hej Björn.
Fin serie.
Det beteende som du beskriver här till slut kan jag komma ihåg från vårt stugaområde. Där fanns en del av dem - på danska "Hvid Vipstjert". När de går på marken "vipper" de med "stjerten"/svansen . De går ett kort avstånd framför en, stannar och går sedan ett tag och de kan fortsätta ett tag. I hvetfald här i DK :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-04-24 22:51
Tack Erik, jag tror dom är lite sällskapssjuka ibland :-)
Fina bilder på sädesärlorna! Jag brukar se dem i vår trädgård runt den 15 april varje år.
Hälsningar Annette
Svar från Khalad 2020-04-24 22:52
Tack Annette, verkar stämma bra också här, såg den första för drygt en vecka sen!
Vilka härligt fina bilder!
Svar från Khalad 2020-04-24 22:53
Tack för det Per!
Du fick fina bilder på sädesärlorna! Det är en vacker fågel, som tål att fotograferas. Mina favoriter är när den sitter under en större gren i fint ljus och näst sista.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-04-25 14:41
Gillar också sädesärlorna, dom är liksom sympatiska på något sätt, inte så svårflörtade och ändå väldigt eleganta, tack Bjarne!
Fina bilder! Det är något speciellt med ärlorna.. de bekräftar våren på ett bra sätt! Fotade mina första i veckan som var, dom blev väldigt fina! Har sett och hört dom redan för ett par veckor sen, men då var dom inte fotomässiga!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-04-25 14:42
Tack Jan, håller helt med beträffande ärlorna. Tycker dom är mer eleganta än man i förstone tror, dessutom bekräftar dom ju våren!