Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TILLSAMMANS

***

Bilden är tagen i måndags, dvs vintersolståndsdagen, ute på Risingefälten som återigen översvämmats. Jag räknade till åtminstone 18 sångsvanar, ännu fler gräsänder, lite kanadagäss och en del kråkor. .Igår var det fruset sånär som på ett tiotal kvm och tre sångsvanar var kvar.  Idag kunde jag inte se några alls.

*

Jag gillar den här bilden som jag hållit en aning mörk, lite ljusare var det, men den får stå symbol för dessa mörka höst/vintermånader november/december 2020. Och samhörigheten i den lilla flocken var påfallande och glädjande, jag väljer att uppfatta också detta symboliskt.

*

*

***

Inlagt 2020-12-26 00:36 | Läst 2137 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Riktigt snygg bild. Jag håller med om att det mörka intrycket passar årstiden bra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-12-26 22:35
Tack för det Bjarne!
En vacker bild som visar samhörighet som du skriver, det är mörkt nu men det blir nog gradvis ljusare och det ger ju lite hopp inför framtiden.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2020-12-26 22:35
Hej Stig, trevligt att du gillar bilden, tack!
Det mörka känns passande som du säger. Man kan nog förstå samhörigheten för de är ju fortfarande ungar fast de är stora. Jag har också sett hur gör saker tillsammans och att de kommunicerar med rörelser och ibland svaga ljud (knölsvansungar kvittrar).
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-12-27 13:02
Hej Lena. Som sagt 18 sångsvanar där, just den här familjen bestod av ett vuxet par med fyra ungar. Dom här översvämmade åkrarna ligger alldeles intill vägen så jag har suttit där flera gånger och lyssnat på det lågmälda "kvittret", ganska mysigt. Alldeles uppenbart kommunicerar dom, tack Lena!