Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SELFIES - INTE SÅ LÄTT SOM MAN KAN TRO

***

Häromsistens i värmen köpte jag en ny T-shirt, i linne, extra sval (Bergströms, Smedjebacken!). Snygg tyckte jag, den ska jag visa för Annika, hon gillar när vi äntligen kommer oss för att köpa något nytt i klädväg. Jag tar inte selfies i tid och otid, men då och då, för det mesta med kameran med vidvinkeln på. Här kom jag dock ihåg att nya mobilen har ett objektiv på framsida, alltså skärmsidan, det är ju selfies det är till för. Sagt och gjort. Men det visade sig snabbt att 70 års fotoerfarenhet inte är mkt att ha när jag tar selfies

*

Första bilden. Eftersom jag inte hade läsglasögonen på har jag tagit av glasögonen för att se om det var något att ställa in, skärpa tex. Det var det inte. Bara att trycka av, lätt att se i skärmen att ansiktet kom med i sin helhet. Men oj då, bakgrunden kom också med.......Och absolut gravallvarlig kanske jag inte måste vara

*

Bild 2, nu har jag trädgårdssidan bakom ryggen åtminstone, och en aning mer avslappnad. Fast ingen leende Björn precis, och handen åkte nog ner lite väl mycket, porträtt underifrån är sällan höjdare, plus att himlen som bakgrund är i ljusaste laget.

*

Här har jag nu ryggen åt rätt håll, har fått upp handen i ansiktshöjd och har ett fullständigt otvunget leende på läpparna, hurra!

*

Till sist måste jag ju instämma i dom som tycker att modern digitaloptik är alldeles för vass, alldeles för skarp. Onödigt skarp helt enkelt........Men det viktigaste, Annika gillade tröjan!

***

Inlagt 2021-06-19 22:12 | Läst 850 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul referat!

(Känner igen symptomen nu med Zoom-mötena. Rummet nystädat, men bara det kameran ser, i övrigt samma röra som alltid. Bakgrund och sitthöjd injusterat. Video off vid behov.)

Onödigt vass? Jag kommer ihåg Sture Lagerwall, skådespelaren. Då var det vanligt att plåta porträtt genom en silkesstrumpa för att softa lite lagom. Sture Lagerwall ansåg att det för hans del behövdes säckväv!
Svar från Khalad 2021-06-21 14:28
Hehe, böjd att hålla med Sture! Tack Måns!
Hej Björn! Härlig och underhållande bildblogg :)
PS! Snygg tröja
Hälsningar Mats
Svar från Khalad 2021-06-21 14:29
Tack Mats, jag gör vad jag kan för underhållningens skull!
Alltid lika intressant att följa skedet, fram till färdig bild!
Hoppas du själv också gillade tröjan!
// Conny
OCH selfie-resultet blev bra, även utan "Sture-Lagervall"-filter 😎
Svar från Khalad 2021-06-21 14:30
Hej Conny, tack för trevlig kommentar! T-shirten är alldeles utmärkt sval.
Kul serie, jag undviker selfies själv, tycker aldrig jag lyckas så bra.
Övar alltså för lite ;-)

Linnetröja låter skönt, jag har ett par linneskjortor som används flitigare denna säsong
Svar från Khalad 2021-06-21 14:31
Tack Bengt, allt för konstens skull! Linne är skönt på sommaren!
Hej Björn. Min fru och jag har tittat på ditt blogginlägg här och vi kan känna igen flera saker.
Nummer 1 - riktiga män ler inte på foton.
Nummer 3 - morfädre gör det.
" hon gillar när vi äntligen kommer oss för att köpa något nytt i klädväg"
Hon kunde också vara vår Iben :-)
Med många vänliga hälsningar från AG och Erik.
Svar från Khalad 2021-06-21 20:57
Hej Erik, trevligt att höra. Det är ju alltid roligt när man kan dela på livserfarenheterna :-). Hälsa AG!
Underhållande blogg..kan för övrigt rekommendera Engelsons funktions t-tröja för 50 spänn..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-06-22 13:25
Får kolla Engelson vid tillfälle, tack Gunte!