Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SIDENSVANS - SOL

***

Så fick jag vinterns första flock sidensvansar inom räckhåll igår. Som vanligt i en bukettapel, dock inte i trädgården (vi har ju tagit bort dom stora bukettaplarna) men vid allmänningen 25 m från huset. Den bukettapeln har större "äpplen" än våra hade, i år dessutom väldigt rikligt. Bukettaplarna har förutom mycket frukt väldigt tätt grenverk och det är näst intill omöjligt (för mig?) att få rena snygga bilder. Samtidigt är det precis så här det ser ut. När jag gjorde bilderna i går kväll noterade jag att det blev helt olika bilder beroende på om fåglarna var i det låga solljuset eller i skugga. Jag gör därför två bloggar .

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-01-27 14:10 | Läst 1844 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Riktigt fina fåglar är dom
Svar från Khalad 2021-01-27 19:06
Det är dom, tack Nini!
Fina färger och fåglar som du knäppt bra!
Svar från Khalad 2021-01-27 19:06
Tack för det Dan!
Dom sitter ju trots det på bra ställen för fotografering. Bild 2 och sista är ju skapligt rena från störande pinnar mm. Mycket fina bilder alla med härliga färger som kommer fram tack vare solljuset.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2021-01-27 19:08
Tack Gunte, det blir bra tryck i färgerna!
Kul men jämförelse sol och skugga, man får ju mer tryck i färgerna i solen å andra sidan så stör också den högre kontrasten, på sikt tror jag att man gillar de på skuggsidan mer. Här föredrar jag de två sista och bild 2
Svar från Khalad 2021-01-27 21:09
Tack Peter,skuggbilderna är ju mycket mjukare och på det sättet behagligare :-)
Vackra bilder på vackra fåglar. Väntar på att dom ska dyka upp utanför fönstret här hos mig också.
Svar från Khalad 2021-01-27 21:09
Tack Lars, dom kommer nog :-)
Vilka fina bilder på Sidensvansarna! Mustiga bilder med fart.
Tack för dom bilderna.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2021-01-27 21:10
Tack Bengt, dom är alltid roliga att få se!
Ja ljuset gör verkligen mycket!
Men spontant gillar jag nog skuggbilderna bättre...måste gå tillbaka och titta i ditt andra inlägg....
Svar från Khalad 2021-01-27 21:11
Tack Lena! Skuggbilderna är ju mjukare och behagligare, instämmer i det!
Ja, det var ju nära till den här bloggen.. Tycker den här är bättre med sol, sett på min Retinaskärm, men det beror också på att du har gjort bilderna lite mörkare än vad det (troligen) var i verkligheten! Här är det flera bilder som verkligen visar hur vacker den här fågelns fjäderdräkt är, med detaljer som man inte alltid hinner se i verkligheten.. Högsta betyg för många av bilderna här!
Hälsn!
Grattis till fina bilder på sidensvansarna. Visst är de kul att fotografera. I det låga solljuset kan man ju få enskilda fåglar lite isolerade från bakgrunden om ljuset faller precis där de sitter som t ex tvåan, fyran och sista bilden. Ibland har ju en flock sidensvansar förmågan att bli lite röriga på bild. Gillar rörelsen i den nästa sista bilden. Alltid trevligt när de interagerar med varandra.
Hälsningar Lena
Så vackert! Tror det är 3:e veckan nu som jag söker efter sidensvansarna. Jag hoppas de dyker upp och att det är lite sol också som här. Blir verkligen bra. Snyggt!

MvH
Johnny