Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SKENET BEDRAR.....

***

Egentligen höll jag på att fota blommorna på ängen, men så kom den här. En snygg tuffing tänkte jag. När den rullat en bit till kunde jag se att det var en EPA-traktor, förlåt A-traktor. Fin bil att göra till traktor var min tanke. När jag nu ser bilderna i datorn förstår jag lite bättre, rosten på bakskärmen är omfattande. Men första intrycket var lite elegant.  Och skenet bedrar ibland som bekant. 

*

Att det blev ett par bilder på den här är ren slump men jag noterar ändå  att det inte verkar finnas någon regskylt därbak. Och sådär lång kupe´tror jag heller inte är ok på en A-traktor, varken gods eller personer ska  få plats bakom förarsätet har jag för mig. Så den här bloggen delar jag inte på Finspångssidan, det var säkert bara en kort körtest.......

*

*

*

***

Inlagt 2020-06-15 21:04 | Läst 2925 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Nej nej, det är inte riktigt OK - du har rätt.
Jag tittade just på en svensk Youtub-video om de problemer som polisen hade med ungdomarna och deras A-traktorer. De gör så många olagliga förändringar som gör dem mer eller mindre farliga i trafiken.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-06-15 22:24
Det finns säkert många A-traktorer som inte är helt ok. Det gör det nog föav vanliga bilar också.....Tack Erik!
En traktor har bara en registreringsskylt och den ska normalt monteras framtill. Kupén kan i vissa fall vara lång så länge den satts ur bruk på ett tillräckligt varaktigt vis. Det blir ju upp till besiktningsmannen att bedöma efter regelverket vid registreringsbesiktningen. Samma sak är det ju med alla stora flak där det ofta bara är en liten balja mitt i eller ingenting alls, för att det inte ska vara avsett att frakta gods på.

Ang. registeringsskylt, se 3:4 och 3:6:
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forordning-2019383-om-fordons-registrering-och_sfs-2019-383
Svar från Khalad 2020-06-15 22:29
Jag tror dig Martin, utan att slå upp. Beträffande kupe´längden vet jag bara att dom flesta Volvobaserade A-traktorer jag sett har kapat kupén. Och så här utifrån verkar det få plats en del i kupén bakom föraren, men ägaren (eller rosten) kanske gjort hål i golvet, vad vet jag. Vill betona att jag inte fotade för att jag såg något tveksamt, tvärtom, jag tyckte det var en tuff bil! Tack martin!
ztenlund 2020-06-15 22:53
Uppfinningsrikedomen är på en del håll betydligt större än kapade 740...

Cayenne: https://www.youtube.com/watch?v=_Mh52p5qdo0
Navara-pickup: https://www.youtube.com/watch?v=d2wut1gaB1c
TT: https://www.youtube.com/watch?v=dhpPZVy_MfE

Navaran är ju rätt närliggade det du har plåtat. Någon slags låda är det i din bild om du tittar ordentligt i fönstret i bakdörren på den övre bilden. Dock ser man i vart fall inget lastgaller, men exakt hur det ser ut går ju inte att se.