Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PAPPA - 120 IDAG

***

Ja, ursäkta, ytterligare ett gammalt porträtt. Eftersom pappa Gustaf skulle fyllt 120 år idag får han komma med här. Bilden är återigen tagen med min älskade Yashica-Mat fast redan 1957. Här har jag riggat upp för att ta "riktiga" porträtt. Något bättre att fota mot än draperiet mellan hallen och vardagsrummet där på Carlavägen i Ludvika kunde jag inte hitta på. Säkert hade jag skaffat en extra stark glödlampa, typ 100 eller möjligen 150 W, och det ser ut som jag haft en lampa till. Får ju säga att skärpan med min Lumaxar är riktigt bra, här är den nästan i överkant för att funka som ett bra porträtt.  Pappa var 55 när jag tog bilden, själv var jag 17. Och visst var han skolinspektör, här, som man brukar säga, i sin krafts dagar. Han blev 90.

*

*

***

Inlagt 2022-11-30 15:43 | Läst 568 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket bra bild på din far och tekniken förvånansvärt bra på en så gammal bild.
Svar från Khalad 2022-11-30 21:00
Tack för det Dan!
Du behöver inte ursäkta något Björn, jag tycker det e kul med litet spännvidd på bilderna här på FS, och nu med en fin bild på din pappa! Och intressant med ateljeutrustningen! :)
/B
Svar från Khalad 2022-11-30 21:02
Tack Bengt. Man får jobba med det som finns om det ska bli något....
Hej,
Enkel komposition och ljussättning, känns så rätt. Du har fått honom att verkligen skina i "en man i sin krafts dagar" pose.
Ett verkligt bra porträtt!
//Conny
Svar från Khalad 2022-11-30 21:02
Tack Conny, roligt du gillar porträttet !
Imponerande!
Tänk vad du och din Yashica-Mat kunde åstadkomma.
Även jag började min fotografiska bana med formatet 6x6. Det är jag glad för i dag.
Svar från Khalad 2022-11-30 21:05
Hej Peter, tack för fin kommentar. Har nog aldrig fått så bra kvalitet med mina småbildskameror som 6x6 gav, förstår att du också uppskattade det.
Väldigt skarpt och fint. Ett fint foto på din far. Man kan se likheten tycker jag.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-11-30 21:05
Tackar Johnny, det finns säkert likheter :-)
Mycket bra porträtt! Mvh Wolfgang
Svar från Khalad 2022-12-01 12:06
Tack för det Wolfgang!