Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SMEDJEBACKEN - GAMLA MEKEN

***

Arbete/ Existens är temat för sommarens utställning på gamla meken i Smedjebacken. Det är alltid lika roligt att göra ett besök i valsverkets  gamla mekaniska verkstad som blivit utställningslokal och det här besöket är inget undantag.  Arbetet är en stor del av våra liv och oftast en stor del av vår identitet. Likaväl för arbetslösa, vars liv präglas av arbetslösheten. Utställningen ger många möjligheter att fundera kring frågan vad arbetet betyder eller betytt i våra liv. 

*

Själv kan jag enkelt konstatera att livet efter pensioneringen är helt annorlunda mot innan, livet utan arbetet som given identitet. Såklart. Numera får jag lita mkt mer på mig själv, mig själv som människa, jag har ingen tydlig roll att spela. Det händer att jag saknar den där tydliga identiteten, men oftare glädjer jag mig över att få utveckla andra sidor än dom yrkesrollen krävde. Friheten från tider och yttre krav har gett mig större frihet att tänka och vara mig själv, åtminstone är det så jag känner. Men hade jag inte haft något jobb innan hade pensionärslivet kanske känts annorlunda, vad vet jag?

*

Sent omsider kom vi iväg, veckan som kommer är sista veckan för denna utställning. Har ni inte sett den men är intresserade, hög tid alltså, den är värd ett besök!

Vackra solrosor utanför ingången

*

Detalj från ett av Petra Hultmans utställningsobjekt

*

Frida Klingbergs Bastu för arbetslösa från utsidan

*

Ett av Pernilla Norrmans arbeten i tunn lera - vackert!

*

Pernilla Norrman igen

*

Se den!

***

Inlagt 2019-08-04 21:45 | Läst 2265 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vackra bilder! Med superkvalitet..
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-08-05 13:30
Tack Jan, det är ju roligare att lägga ner mer jobb på bilderna när det är bra råmaterial!
Fina bilder med vackert ljus, sist jag var där stog det en flygel där /Ronny.
Svar från Khalad 2019-08-05 13:32
Tack Ronny, imponerad av att dom har så fina utställningar där, publikunderlaget är inte så stort. Den timmen vi var där var vi ensamma besökare....