Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SNAPSHOTS FRÅN STAN - NORRKÖPING

***

Eftersom jag nästan aldrig rör mig i stadsmiljö numera blir det heller inga bilder därifrån. I måndags förmiddag hade jag ett ärende in till Norrköping, yngsta dottern var hemma så jag kunde vara borta ett par timmar. Ärendet tog sin tid, så någon egentlig fotopromenad blev det aldrig. Bilen stod dock ca fem kvarter bort, så både till och från bilen blev det några bilder. Mer snapshots än gatufoto kanske, men jag var lite ivrig att åtminstone få några bilder från stan. Började fö redan i bilen vid ett stopp på väg in, dom första två, (24:an behagade fokusera på bilfönstret i st f på mitt motiv i första). Egentligen gillar jag inte bilder med olika karaktär i samma blogg, här har jag gjort ett undantag, ni får se varje bild för sig så att säga. En bild har ni fö redan sett i annat utförande.

*

Började redan i bilen vid ett stopp på väg in mot stan. 24:an behagade fokusera på bilfönstret i stället för på mitt motiv

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-09-03 22:28 | Läst 759 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut som bilderna är en 50 år gamla. Jag gillar den första bilden, tycker den blev fräck i sin oskärpa
Jag fastnar också för den första bilden, som har ett drömliknande, nästan surrealistiskt uttryck. De båda springande gestalterna, som verkar röra sig i takt på ett svagt sluttande plan, ger en stark känsla av fart. Det enda i bilden som är skarpt är Audis logotyp och dekalen med texten Stöldskydd, vilket bidrar till känslan av overklighet. Jag tycker också om den sista bilden med dess känsla av överhängande hot.
Det gör inget med olika uttryck tycker jag! Jag har två direkta favoriter. Bild 5 med härlig noir-känsla, snygg komposition och en miljö som förstärker uttrycket. Sista också, annorlunda perspektiv och hög kontrast.
Hälsningar, Bjarne
Jag ser faktiskt ett tema, rörelse. Folk som rör sig och bilderna utan folk har också rörelse i sig, tycker jag. Intressant, t o m berikande att få se dina bilder av stan jag bor i, du ser den på ett för mig nytt sätt!

Första bilden ----- ibland som här rätt att visa en suddig bild. (Inte såg jag att loggan är skarp.)
Kul du gjorde så, det blir bra, intressant att se. En hel rad, speciellt den första är bra. Även skoleleverna på trottoaren med skyltar, och mannen som ser på hunden, vardagsögonblick är det inget fel på. Åkte som passagerare för några år sedan genom Malmö i dåligt väder och tog bilder genom rutan som svartvitkonverterades, har velat göra om det sedan dess men inte haft tillfälle.