Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SNÖVINTER?

***

Snöat har det gjort ett par dagar men inte är det särskilt mycket, inte än i alla fall. Dessutom envisas temperaturen med att ligga kvar över noll så det blir mest slask och plask av det. Det är några år sen vi hade en riktig snövinter, det var 2011. Nu ser det ut som temperaturen är på väg ner resten av veckan, jag hoppas prognoserna stämmer. En eller annan decimeter till av lätt, fluffig och kall snö och så ett par grader kallt så blir det ljust och vitt igen, inte så grått. Då blir det vinter!

*

*

***

Inlagt 2018-01-17 14:58 | Läst 1665 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Onekligen ser det ut som snövinter, någon gång borde den lägga sig, men vem vet, kanske blir det inte riktigt kallt förrän om en månad?
Svar från Khalad 2018-01-17 22:35
Vi får se, kanske är snövintrarna ett minne blott? Tack Stefan!/ Björn T
Ja, där var det skapligt med snö! Här är det kanske 1,5 dm nu, men det är ett par minus så det slaskar i alla fall inte nu..
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-01-17 22:36
Visst var det, tack Jan!/ Björn T
Det kommer nog lite kallare vindar om något dygn så får du behålla snön ett tag till. Här i Lindesberg är det nog någon grad kallt och nära 2 dm. snö. Fin bild på din tomt.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2018-01-17 22:38
Hej Stig, det är kallare väder på väg men dröjer nog ett dygn till. Hörde att det kommit en hel del i Korsheden :-) Hälsningar/ Björn T
Hej Björn.
Stadig ingen sne i Roskilde. Men det kan nå at komme endnu.
Sikke en forskel på at se din grund om vinteren og om sommeren.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2018-01-17 22:39
Jo, det skiljer sig mln sommar och vinter. Jag gillar båda, det är det här mittemellan vädret med gråmulet och slask jag inte gillar!/ Björn T
Vi har nog fått mer av den vita vara runt Uppsala och Stockholm. Mer är tydligen också på väg i morgon. Jag minns 2011 och jag tog liknande bilder på trädgårdsmöblerna vi hade på jobbet på den tiden. Som mumintroll på bakgården.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2018-01-17 22:41
Tror ni har mer i Sthlm/ Uppsala :-) Själv vill jag mkt hellre ha riktig vinter än det hittillsvarande gråslasket, tack Lena!/ Björn T
En ordentlig "snöbulle" där! Ni verkar ha fått en del, mer än vår knappa decimeter här i Skåne. Jag hoppas också på stadigvarande under noll ett tag, så det blir riktig vinterkänsla. Tror det är lika länge sedan här.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2018-01-17 22:41
Skoj att det ändå kommit snö också i Skåne till sist, tack Bjarne!/ Björn T