Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SO MANY LAYERS

*

*

Inlagt 2014-11-16 18:07 | Läst 2564 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej, detta är den tredje bilden du lägger in med denna stil, men detta är den som jag gillar minst, ljussättningen känns inte riktigt naturlig, o beskärningen med kapat både upp o nere är också jobbig. Allt detta är ju bara min egna reflektion, och förmedlad i största vänlighet. Må gott, LO
Svar från Khalad 2014-11-16 20:30
Aj då, har missat att räkna dom:-). Du (och andra) är välkommen med ALLA kommentarer, det vet du!

Så här är det för mig. Efter att ha fotograferat efter skolboken i 60 år är jag hjärtinnerligt trött på mig själv och mitt korrekta uppträdande. Först är det ju uppenbart att jag bloggar här av många skäl, och ibland är det roligt att göra små berättelser om tex barnbarnen eller Sthlmsbesök eller ngt annat, långresan till Bequia tex. Och då är det helt ok också för mig att göra det konventionellt, skärpa, rätt exponering, bildbehandling någorlunda efter reglerna så långt jag kan (som inte är så mkt som du kan). Men ännu viktigare för mig själv är att använda FS till att försöka utveckla mig. Och jag har många gånger skrivit att jag vill visa mer bilder av vad jag känner än av vad jag ser. Och då måste jag prova. Yes, jag har provat det mörka, dystra i några bilder, kanske är det 3. Och det är inte för att jag tycker det är "snyggt", eller för att det enkelt går att göra i Silver, utan för att jag (och jag tror de flesta av oss) har en mörk sida, en dyster sida. Och jag tror tom att det är då bra att inte gömma den, då den gömd kommer påverka mig ännu mer, utan visa upp den, fundera över den. Kanske hittar jag mina riktiga uttryck efter 3000 bilder, säkert inte efter 3.
Till att börja med glädjer det mig att du säger att beskärningen och ljuset känns jobbig. För mig, i den här typen av bilder och bloggar, är det mkt mer beröm än en bild som inte ger dig ngn känsla men till vilken du säger är fint bearbetad, snyggt arbete.
Självklart vet jag att känslan i en bild inte behöver stå i kontrast eller motsats till ett fint utförande. Men som jag redan sagt, efter att ha fotograferat i 60 år och hela tiden haft fokus på att göra BRA bilder=skarpa, välexponerade och rätt ljussatta måste jag först få leka runt lite nu när jag vet att tekniken inte är viktigast. Och jag har massor av tid att leka, jag är bara 74!
/ Björn T
PS Fortsätt kommentera tack!!! DS
Bilden sticker ut och jag tycker den är häftig. Ett kompakt mörker, och ljus slingor. Där bakom ett fint barnansikte.
Svar från Khalad 2014-11-17 09:38
Roligt att du kommenterar och att du gillar den, tack Ingemar!/ Björn T