Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SOMMARSLUT - TANKAR OCH FUNDERINGAR

***
Sen några dagar är jag  ensam häruppe i Korsheden, jag skjutsade I till Finspång i onsdags där hon är med äldsta dottern. Jag njuter intensivt av sensommaren. Byn tystnar, det är alltid tomt vid badplatsen. Jag har precis gjort morgonens simtur, det är jag glad för eftersom det nu mulnat. Så konstigt det är, varken vattentemperatur eller lufttemperatur ändrar sig för att solen går i moln, men det blir aningen tråkigare att bada - glittret i vattnet försvinner. Och vattenglittret i sjön är lika viktigt som simturen i sig. Ljusa sommarmoln däruppe och miljoner vattenglitterreflexer på vattnet, då försvinner alla sorger och bekymmer. Fast att bada när det regnar är också härligt, ofta känns det då varmare i vattnet än i luften.  Att över huvud taget bara vara i och fokusera på det som händer i naturen är för mig en lisa för själen och stillar den inre oron.

*

Jag njuter också  av ensamheten, att kunna rå över dagen i alla detaljer. Det gör jag inte till vardags. Verkligheten förändras  allt snabbare. Jag är full av beundran för I:s sätt att hantera det som egentligen inte går att hantera. Själv känner jag mig ofta - eller egentligen hela tiden - otillräcklig. Fortfarande kan jag, utan att tänka mig för, bli irriterad . 

*

Såklart påverkar det fotograferandet och bloggandet. Varken fokus eller inre lugn är detsamma, dessvärre har det nog märkts i några av mina kommentarer också, sorry för det. Samtidigt är just fotograferandet och bloggandet ett sätt att för en stund kunna samla tankarna på något annat, det gör mig gott. Åtminstone inbillar jag mig det, det kan förstås också ses som ett sätt att fly från verkligheten.

*

En som inte flyr från verkligheten är däremot Björn Natthiko Lindeblad, ni vet han som varit buddhistmunk i 17 år, och en av de få sommarpratare vi lyssnat till i år . För oss blev det närmaste en meditation att lyssna till honom. Totalt befriad från den självupptagenhet som annars många sommarpratare ger exempel på, därtill en ödmjukhet som gör starkt intryck. Har ni inte lyssnat på honom,gör det!

*

Bartjärn, Korsheden

*

***

Inlagt 2020-08-23 13:05 | Läst 2461 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Inte behövs nåt "sorry", jag för min del har då inte märkt nåt. Och en inte "självupptagen" sommarpratare, det låter så otroligt så jag kanske ska lyssna. Fint litet badställe det där.
Svar från Khalad 2020-08-23 20:54
Tack Ragnar, badplatsen är jättefin. Sjön är liten men som jag säkert redan berättat flera gånger ganska djup, lodad till 17 m. Det är mkt för en tjärn och säkert en av orsakerna till fint vatten.Hälsningar/ Björn
En bild som på ett fint sätt illustrerar den här tiden med det milda ljuset, kravlösheten och få vanka runt och tänka själv. Våra bloggar kan användas till allt möjligt, från experiment med obsoleta objektiv till, just det, vardagliga betraktelser. Dagböcker. Det tycker jag är en poäng här på FS att det finns ett mångfald.
Ha det gott
/Gunnar S
Svar från Khalad 2020-08-23 20:56
Hej Gunnar, tycker precis som du, bland det bästa med FS är att sidan används på många olika sätt. Tack och hälsningar/ Björn
Hej,
Vi seniorer känner igen oss i det du skriver.
Vi saknar bad i Bergslagen. Är för långt i syd från det.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2020-08-23 20:57
Hej Bob, det här badet ligger heller inte precis där vi bor, det ligger 300 - 400 m bort, den mkt uppskattat! Seniorhälsningar/ Björn
Fint ställe ni har där Björn och jag har ju tyvärr inte varit hos dig på någon fotofika än! Håller med dig om att sensommaren är riktigt njutbar!
Svar från Khalad 2020-08-23 15:46
Det här är ju inte "vår" badplats, det är byns badplats. Vårt ställe ligger inte ens så att vi ser badplatsen men det är väl heller inte mer än säg 3-400 meter dit så vi utnyttja den förstås ofta. :-)
Hej Björn. Det är en mycket fin och tankeväckande text som vanligt.
Som släkting i din situation är det mycket naturligt att du ibland tappar tålamodet. Det positiva och sympatiska med dig är att du erkänner det och är medveten om det. Vi känner till några exempel på det motsatta från ett par vänner och en tidigare granne ute i trädgårdsföreningen. Ingen av dem betedde särskilt "pænt"
Jag kom upp med ett citat som jag har berättat om tidigare. Det var en belgisk krigsfotograf som svarade på en fråga om varför han gick och fotograferade naturen och landskapet på fritiden.
"Att glömma och att komma ihåg". Hans förklaring var att medan han var ute och fotograferade, glömde han alla andra besvär samtidigt som han fick några bilder att ta hem, vilket fick honom att komma ihåg de goda saker han fotograferade. Som du också har gjort här.
Med många vänliga hälsningar till dig och din familj.
// Erik //
Svar från Khalad 2020-08-23 21:05
Stort tack för ett mycket fint och vänligt inlägg Erik! Och den belgiska fotografen visste vad han gjorde! För mig har nog fotograferingen förutom att vara en hobby på senare tid också varit en ersättning för jobb, den ger mig hela tiden uppgifter. Eller rättare sagt, jag hittar hela tiden uppgifter att göra som intresserar mig. Många sommarslutshälsningar från Korsheden, i morgon kör jag hem igen!/ Björn
Jag har inte märkt något, tvärtom är både dina kommentarer och ffa blogginläggen bland de mest välskrivna här på sidan. Alltid med eftertanke och ofta späckade med intressanta fakta (utan vare sej pekpinnar eller besserwisservarning). Du kan konsten att ge vardagliga bilder karaktär. Jag förstår att du behöver ladda batterierna och bara rå dej själv ibland och då är du på rätt ställe. Njut när du kan.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-08-23 21:10
Tack för fin och positiv kommentar Lena! Det har varit några sköna dagar, i morgon kör jag hem till Finspång igen :-)
Skönt att du har personer i din närhet som kan avlasta emellanåt så du får ladda batterierna. Den miljön underlättar säkert också att få ro i själen..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-08-30 00:00
Det är det, tack Gunte!