Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SPÅNGEN

***
Så många gånger jag visat bilder från Spången tänkte jag att det är dags att visa Spången själv. En gång i tiden var det väl bara en spång, numera en liten fin träbro med blomplanteringar i trälådor och ett par bänkar däremellan.Till vänster i bild ser man ut mot norra Barken, ellr åtminstone närmaste viken, till höger i bild ligger våtmarken. där jag i våras hörde rördrommen (liksom flera andra år). Perfekt ställe att sitta, vare sig man bara vill vila benen en stund eller njuta av naturen. 

*

*

***

Inlagt 2020-07-08 11:25 | Läst 720 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevligt! Såg du kanske Kalle också? Du vet Kalle, vilken, Kalle? jo Kalle, Kalle, Kalle på Spången.
Svar från Khalad 2020-07-08 13:55
Nej, så synd, måste ha missat honom......
Hej Björn.
Det ser mysigt och lugnt ut.
"Kalle kalle på Spången" vet vi (gamla) också här i DK. Jag kommer emellertid inte ihåg vilken dansk konstnär som sjöng den på danska.
Men här är förmodligen originalet:

https://www.youtube.com/watch?v=eSr_cw4YCN8


Med mange venlig hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-07-08 13:56
Hej Erik, tack för fin kommentar! Kalle på spången var en fluga också i Sverige för längesen.......
Det där ser ut att vara en superhärlig plats! Att det blev så snyggt mönster av skuggorna från räcket gör bilden extra bra. En människa som ser ut att ha det skönt förhöjer intrycket.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-07-08 19:29
Det är det, tack Bjarne! Människan är min hustru I :-) Hälsningar/ Björn
Ser ut som en plats att uppsöka upprepade gånger, just för platsens skull, för att känna hur det blir ro, lugn och allt bara känns bra.
Svar från Khalad 2020-07-08 21:03
Tack Stefan, precis så är det! Men bron ligger också utefter vår ordinarie promenadväg så den är också ett naturligt stopp på promenaden. Det är skönt, inte så mkt beroende på att orken tar slut som på att mitt diskbråck uppskattar att få sitta några minuter :-)
Vacker och skuggorna gör sitt..kul att det finns en blomlåda som ger lite extra fägring..och det finns väl någon som sköter om den antar jag.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-07-09 14:48
Hej Gunte, tror att där finns en lokal vägförening, många sommarstugeägare och ett antal året runt boende finns efter vägen som passerar Spången. Dom fixar blommorna och på Spången står en gammal järnhink fastbunden med ett rep i räcket så vem som passerar och ser att blommorna har det torrt kan hjälpa till Tack för trevlig kommentar!